Ege Otokros Kupası yarışları tamamlandı

Ege Otokros Kupası yarışları tamamlandı

Üç yarıştan oluşan, Aydın Otomobil Sporları Kulübü (AYOSK) tarafından düzenlenen Ege Otokros Kupası'nın final yarışı Panaztepe Otokros, Menemen Belediyesi'nin katkıları ile Seyrek Otokros Parkuru'nda yapıldı.

18 Sporcunun mücadele ettiği otokrosta Kategori 1’de günün iddalı ismi Kemal Çetinkaya ilk ayakta 4:07,34 lük derecesi ile birinci sırada yer aldı. Kemal'i 44:10,53 ile Kuvvet Erim, 4:11,31 lik derecesi ile Tolga Tezeken takip etti. Bu yıl parkurlara adım atan genç sporcu Erdem Köse ilk ayakta 4:14,56 ile dördüncü sırada yer aldı. Kemal Çetinkaya ikinci ayakta 4:02,28 ile günün en iyi zamanını elde ederek toplam 40 puanla birincilik kupasının sahibi oldu. Kuvvet Erim ikinci ayakta üçüncü srada yer alarak 15 puan aldı ve toplamda 32 puanla Kategori 1 de ikincilik kupasını kazandı. Erdem Köse ikinci ayakta müthiş bir atakla zamanını yaklaşık 7 saniye aşağı çekerek 4:07,65 ile Tolga Tezeken ve Kuvvet Erim'i geçerek ikinci sırada yer aldı ve toplam 30 puan ile üçüncü olarak podyuma çıktı.

panaztepe-009.jpg

Kategori 2'de günün hızlı isimlerinden birisi olan Hakan Akman ilk ayakta 4:02,96 ikinci ayakta 4:03,12'lik dereceleri ile toplam 40 puan ile birincilik kupasını kazandı. AYOSK Başkanı Mithat Diker her iki ayakta da ikinci sırada yer alarak gün sonunda toplam 34 puan ile ikincilik kupasının sahibi oldu. 11 sporcunun start aldığı kategori 2'de Serap Kotan ilk ayakta spin atıp zaman kaybetmesine rağmen toplam 26 puan ile üçüncü olarak podyuma çıktı.

panaztepe-000.jpg

Beş kadın yarışmacının start aldığı kadınlar kategorisinde Serap Kotan her iki ayakta da birinci olarak toplam 40 puan ile podyumun biricilik basamağında yer aldı. Deneyimli yarışmacı Yasemin Erikli elde ettiği toplam 34 puan ile günü ikincilik kupasının sahibi olarak tamamladı. Geçtiğimiz otokros yarışında kural hatası yaparak elenen Nurdan Bigeç oldukça hırslı olduğu yarışta toplam 28 puan ile üçüncülük kupasını almayı başardı. Dereceye giren sporculara kupalarını Menemen Belediyesi Gençlik Eğitim ve Spor Kulübü Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Murat Ünsal verdi.

panaztepe-014.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.