Ege Rallisi 74 otomobille start alıyor

Ege Rallisi 74 otomobille start alıyor

2017 Türkiye Ralli Şampiyonası’nda sezonun ilk ayağı olan 27. Ege Rallisi’nin açılış toplantısı gerçekleştirildi. Organizasyon 21 Nisan Cuma günü Fatma Turgut konseri ile start alacak

2017 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın ilk ayağı olan Ege Rallisi’nin açılış toplantısı gerçekleştirildi. Sezonun ilk yarışı olarak başlayacak organizasyonun basın toplantısına Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Başkan Yardımcısı Ömer Tolon, Ege Otomobil Sporları Kulübü (EOSK) Başkanı Ömer Yüce, Yarışma Direktörü Meriç Demiralp, Newart Media Genel Koordinatörü Kader Demiralp ile sporcular Orhan Avcıoğlu ve Afşin Baydar katıldı. Her yıl heyecanla beklenen ve yoğun bir katılımla gerçekleştirilen organizasyon 21 Nisan Cuma günü Bornova Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’nda düzenlenecek Fatma Turgut konseriyle start alacak.

6 FARKLI ETAP YER ALIYOR

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren EOSK Başkanı Ömer Yüce, düzenlenecek format hakkında bilgi verdi. Yüce, “Organizasyona iyi şekilde hazırlandık. Bu yarışta farklı bir formattayız. Bilindik etapların aksine Manisa’da çok eski yıllarda kullanılmış olan etapları kullanacağız. Ayrıca yarışın başında da güzel bir konserimiz var. Bu start Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilmiş olacak. Organizasyonda bize destek olan tüm kurumlara teşekkür ediyoruz” dedi.

Yarışma Direktörü Meriç Demiralp ise, “Aylardır bu yarış için hummalı bir çalışma içerisindeyiz. Yarışı Ege’nin geniş bölgelerine yayabilmek için alanı genişlettik. Bornova, Manisa, Kemalpaşa, Bayındır bölgelerine taşıdık. Sporcularımız 6 farklı etap kat edecekler. 110 kilometrelik toplam yarış uzunluğu var. Birlikte çalıştığımız ekibimizde yer alan herkese teşekkür ediyorum. Yarışta 450 kişilik dev bir kadro çalışacak. Avrupa’daki önemli yarışları aratmayan bir start vereceğiz, Fatma Turgut konseriyle başlayacağız. Gösteri ve aksiyonun olduğu bir organizasyon olacak. Ayrıca Şehit Fethi Sekin özel etabı da koşulacak. Organizasyonda yüksek katılım amaçlıyorduk, yarın itibariyle 74 otomobil start alacak. Yoğun bir katılım var. Kemalpaşa halkıyla birlikte muhteşem bir finiş seremonisiyle yarışı sonlandıracağız. Kazasız belasız olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

“GÜZEL BİR YARIŞ OLSUN”

TOSFED Başkan Yardımcısı Ömer Tolon ise yarıştan duyduğu heyecanı dile getirerek, “Sezonun ilk yarışı olduğundan ve İzmir’de olduğundan dolayı büyük bir heyecan içerisindeyim. Keşke ben de yarışsaydım diyorum çünkü yarışma heyecanı hiç bitmiyor. Yarışımızda alışılagelmişin dışında bir start vereceğiz. İyi bir yarış olacağını düşünüyorum. Yarışmacı arkadaşlara da bol şans diliyorum. Güzel bir yarış olsun” dedi. Organizasyonda yarışacak sporculardan Orhan Avcıoğlu ise şu şekilde konuştu: “Öncelikli hedefimiz Türkiye’de şampiyonluğu yaşamak. Önümüzdeki yıllarda da Avrupa ve Dünya’da başarı istiyoruz. Bizim için öğreneceğimiz bir hafta olacak. Hazırlıklarımız sürüyor, Cumartesi sabahı yarışa hazır olacağız. Güzel bir deneyim olacak. Keyifli bir sezon olacağını düşünüyorum. Tüm halkımızı bekliyoruz.”

22 Nisan Cumartesi günü 13:30’da Bornova’dan verilecek resmi start ile başlayacak rallinin ilk gününde ekipler Manisa’ya yönelerek, 21 kilometre uzunluğundaki Spil etabını geçecek ve ardından Cahit Alkan etabı ile Kemalpaşa’ya inerek günü Ülküpark pistindeki Şehit Fethi Sekin adıyla geçilecek olan kalkışlı seyirci etabı ile noktalayacak. 23 Nisan Pazar sabahı 08:00’dan itibaren Kemalpaşa bölgesinde yer alan Kemalpaşa, Mazhar Demiralp ve Bayındır etaplarını ikişer kez kat edecek olan ekipler 18:00’da finiş seremonisinde ödüllere ulaşacak. Ayrıca organizasyon boyunca Cumartesi ve Pazar günleri saat 11:00’da rekreasyon alanından ücretsiz servis kaldırılacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.