EGE- TOTEM, “ISO 9001:2015 Internatıonal Qualıty System” akreditasyon belgesi aldı

EGE- TOTEM, “ISO 9001:2015 Internatıonal Qualıty System” akreditasyon belgesi aldı

Ege Üniversitesi Tohum Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (EGE-TOTEM), uluslararası arenada adından söz ettirmeye devam ediyor.

Türk tarımına bilimsel desteğini tüm gücüyle veren, yerli ve kaliteli tohum üretimi konusunda Türkiye’nin yüz akı olan  EGE- TOTEM’e, ASR,ANSI Amerikan Uluslararası Akreditasyon Kurulu tarafından tohum kalitesi ve tohum test ve analiz hizmetleri alanında “ISO 9001:2015 INTERNATIONAL QUALITY SYSTEM” akreditasyon belgesi verildi. Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, EGE- TOTEM Müdürü Doç. Dr. İsmail Can Paylan ve yardımcılarını makamında ağırladı. 

++ege--ege--totem,-“iso-90012015-international-quality-system-(1)-001.jpg

Ege Üniversitesinin TÜBİTAK ve YÖK nezdinde yetkinlik analizinde gıda güvenliği konusunda en donanımlı üniversite olduğunu ifade eden Rektör Budak, “Yeni YÖK’ün hayata geçirdiği Araştırma Odaklı İhtisaslaşma Projesi kapsamında TÜBİTAK tarafından hazırlanan Araştırma Üniversitelerinin Alan Bazında Yetkinlik Analiz Sonuçlarına göre üniversitemiz; Gıda Arz Güvenliği öncelikli sektöründe Gıda Biyoteknolojisi ile Tarla Bitkileri alt alanında yetkin bulunarak ülkemizin seçkin üniversiteleri ile eşleştirildi. Üniversitemiz ile eşleşen yükseköğretim kurumları, ülkemiz araştırma- geliştirme ve inovasyon ekosistemine katkı verecek önemli çalışmaları birlikte yürütecekler. Üniversitemizin nitelikli birimlerinden olan  EGE-TOTEM, Türkiye’de hiçbir kamu ya da özel kurumda olmayan tohum kalitesi, tohum test ve analiz hizmetleri alanında uluslararası arenada önemli bir belgeyi alarak akredite oldu. Uluslararası alanda tohumlarda hastalık testleri, filogenetik analizler, çimlenme testleri, hastalıklara dayanıklı gen bölgelerinin tespiti ve tohumlardaki hastalıkların dezenfeksiyonu gibi konularında hizmet veren EGE- TOTEM,  uluslararası akreditasyona sahip Türkiye’de ilk ve tek, Avrupa’daki sayılı referans laboratuvarlarından biri konumundadır. Ege Bölgesinde ve İzmir’de tohumculuğun ana merkezi olan EGE- TOTEM, laboratuvar alt yapısı ile bölgedeki bütün tohum şirketleri açısından Avrupa’dan sonra Türkiye’de de tek referans merkezi olacaktır. Bu nedenle tohumculuk ile ilgili tüm özel sektörlerin merkezimizden yararlanması bizim için onur vericidir” dedi.

EGE- TOTEM Müdürü Doç. Dr. İsmail Can Paylan ise, tohum sektörünün ülkemizde ve uluslararası alanda her türlü fizyolojik ve moleküler düzeyde ihtiyaçlarını karşılayabilen EGE TOTEM’in,  özellikle üretim materyallerindeki hastalıkların dezenfeksiyonu konusunda hizmet veren dünyadaki sayılı merkezlerden biri olduğunu ifade etti. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.