Ege TV'de işçi kıyımı! Kimse kalmadı

Ege TV'de işçi kıyımı! Kimse kalmadı

Yeni yıla tek muhabir ile ve editörsüz girecek!

Arif Çayan Medyaege özel

Yayın hayatına 3 ay daha devam kararı verilen Ege TV'de 18 kişinin işten çıkarılmasının ardından şok ayrılık haberleri geldi. Haber merkezinin tümü görevi bırakma kararı alırken, kurgu servisinden sadece bir kişi kaldı. 

İddialara göre, Türkiye'nin ilk bölge televizyonu olan Ege TV'nin sahibi Cem Bakioğlu, 2 ay önce kanalı yılbaşında kapatma kararı almış, çalışanlara da işten çıkarılacaklarını bildirmişti. 2017'ye sayılı günler kala Bakioğlu kararını gözden geçirdi ve Ege TV'nin 3 ay daha uyduda kalmasına karar verdi. Ancak Bakioğlu, çalışan sayısının 40'a indirilmesini istedi. Kanal yönetimi 28 Aralık'ta düzenlediği toplantı ile 18 kişinin iş akdine son verdi. Ancak kanalda sular durulmadı. Bölgenin ilk televizyonunun içinde bulunduğu maddi durumun faturasını çalışanlara kesilmesinin doğru olmadığını düşünen haber merkezi çalışanları, yönetimin kendilerine önerdiği yeniden çalışma teklifini reddetti ve görevi bıraktı.

Edinilen bilgilere göre bu gelişmelerden sonra kanalda muhabir ve editör kadrosunda kimse kalmadı. Kugu birimi ise liyakatlı kişilerin işten çıkarıldığı; iki yıldır zam yapılmadığı ve kurumun önündeki belirsizliğin sürdüğü gerekçelerle görevi bıraktı. Kanalda yeni yıl itibarı ile sadece 1 kurgucunun çalıştığı söylendi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.