Ege Üniversitesi GSTMF ulusal ve uluslararası yarışmalarda derece almayı sürdürüyor

Ege Üniversitesi GSTMF ulusal ve uluslararası yarışmalarda derece almayı sürdürüyor

EÜ'nün en genç fakültelerinden olan Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi’nin (GSTMF) öğretim üyeleri ve öğrencileri ulusal ve uluslararası yarışmalarda adından söz ettirmeyi başarıyor.

 Dekan Prof. Dr. Alev Fatoş Parsa, “Tüm dünyayı etkisi altına alan küresel salgın boyunca bir yandan eğitim öğretime uzaktan öğretim yoluyla devam ederken diğer yandan da   hem öğretim üyelerimiz hem de öğrencilerimiz çeşitli yarışmalara katıldılar. Önemli ve anlamlı ödüllere layık görüldüler. Öğretim üyelerimiz ve öğrencilerimiz gösterdikleri başarılar ile bizleri gururlandırdılar” dedi. 

 Geçen yıl Ege Üniversitesi EBİLTEM Teknoloji Transfer Ofisi organizasyonuyla, Goethe Enstitüsü Kültür için Alan Fonu Desteği ile düzenlenen “Hack4Art (H4A): Sanat Teknolojileri Hackathonu” yarışmasında birincilik ödülünü alan fakülte öğrencileri, bu yıl da ödüle doymuyor.

Fakültenin merhum öğretim üyelerinden Prof. Dr. Zafer Özden’in başlattığı, Dr. Öğr. Üyesi Onur Akşit’in yürütücülüğünde tamamlanan ve Dr. Öğr. Üyesi Eda Er Özden’in de yer aldığı “Animasyonda Ses Tasarımı” bilimsel araştırma projesi kapsamında hazırlanan kısa animasyon filmi “Umut”, Uluslararası Sylhet Film Festivali’nin Animasyon Seçkisinde gösterilmeye hak kazandı.

EÜ GSTMF’nin bir başka başarısı da “Sıfır Atık” teması ile geldi. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Adnan Kahveci Vakfı’nın iş birliği ile gerçekleştirilen, 67 ülkeden bin 317 katılımcının 2 bin 407 tasarım ile yarıştığı "Sıfır Atık” konulu Uluslararası Afiş Yarışması ve Sergisi Projesi’nde, Görsel İletişim Tasarımı Bölümü 2. sınıf öğrencisi Umeyr Alim Kurt’un tasarımı ilk 100’de sergilenmeye hak kazandı. Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alev Fatoş Parsa’nın “Tasarımda Göstergebilim” dersi kapsamında “Sıfır Atık” konulu yarışmaya hazırlanan öğrenciler; pandemi süresince yaşanan olumsuzluklara karşın yarışmaya büyük motivasyonla hazırlandıklarını ve sonuçtan mutluluk duyduklarını belirttiler. Fotoğraf dalında ise  Görsel İletişim Tasarımı 1. Sınıf öğrencisi Yağmur Bal, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Arşivindeki Müze Fotoğraf Yarışması”na katılarak fotoğrafı seçilen 100 kişiden birisi oldu ve ödül almaya hak kazandı.

“Başarılar bizleri çok gururlandırıyor”

GSTMF Dekanı Prof. Dr. Alev Fatoş Parsa, “Tüm dünyayı etkisi altına alan küresel salgın boyunca hem öğretim üyelerimiz hem de öğrencilerimiz büyük çaba sarf ederek çevrimiçi dersleri aktif şekilde yürüttüler. Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak öncülüğünde uzaktan eğitime yapılan yatırımlar sayesinde salgın sürecinde eğitim-öğretim faaliyetlerimizi başarıyla gerçekleştirdik. Öğrencilerimizin motivasyonlarının düşmesine izin vermeyerek onlar için çevrimiçi sohbetler düzenledik, sektörden uzmanları öğrencilerimizle buluşturduk. Bununla beraber öğrencilerimiz evlerinde kalmaya devam edip, çeşitli yarışmalara katıldılar. Öğretim üyelerimiz ve öğrencilerimizin gösterdikleri başarılar bizleri çok gururlandırıyor.  ‘Sıfır Atık’ yarışması kapsamında desteklerinden ötürü Ege Üniversitesi Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne, Çevre Sorunları ve Sıfır Atık hakkında öğrencilerimizi bilgilendiren, farkındalık kazandırmayı amaçlayan sunumuyla katkı sağlayan Prof. Dr. Dinçer Ayaz’a ayrıca teşekkür ederiz” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.