Ege Üniversitesi mezunlarıyla bağlarını güçlendiriyor

Ege Üniversitesi mezunlarıyla bağlarını güçlendiriyor

 Ege Üniversitesi  (EÜ)  güçlü teknolojik alt yapısı ve güncel uygulamaları ile pandemi sürecinde de uzaktan eğitim ve öğretime yönelik çalışmalara hız kesmeden devam ediyor.

EÜ Mezunlarla İlişkiler Ofisi tarafından yapılan uygulamada Egeliler,  uzaktan mezun ilişik kesme sistemiyle çok daha pratik ve kolay bir şekilde mezun olacak. Uzaktan ilişik kesme işleminin detayları hakkında bilgi veren Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Yeni mezun ilişik kesme sistemiyle, mezun ister bilgisayarından, ister cep telefonundan bina bina dolaşmadan karşısına çıkan adımları doğru şekilde doldurduğunda ilişiğini kesebilecek. Bu sistemde mezundan güncel iletişim ve kariyer bilgileri istendiği için mezun datamıza yeni mezunlarımız yüzde 100 eksiksiz şekilde kayıt olmuş olacaklar. Ayrıca bu sistemde mezun kart almak isteyen mezunlarımıza maille kullanıcı tanımlanarak mezun kart sistemine yönlendirilecek” dedi.

ege--mezun-kart-(1).jpg

Mezunlarla İlişkiler Ofisi tarafından titizlikle sürdürülen çalışmalarda; mezunlara daha iyi hizmet sunmak ve daha geniş bir mezun ağına sahip olmak amacıyla uzaktan ilişik kesme sistemi uygulamaya geçirildi. Çağın gereksinimlerine yönelik çalışmalarda bulunduklarını ifade eden Rektör Budak, “Üniversite olarak güçlü teknolojik alt yapımız ile  çağın gereksinimlerini  de göz önünde bulundurarak çalışmalarımıza yön veriyoruz. Mezunlarla bağlarımızı koparmamak ve üniversite imkanlarından faydalandırmak için 2018 yılında ‘Mezun Kart’ uygulamasını başlattık. Bu uygulamada 35 bini aşkın mezunumuz sistemimize kayıtlandı. Yaptığımız son çalışmalarla 2000 yılı öncesi mezunlarımızın mezun kartına başvurma işlemleri kolaylaştırıldı. Ayrıca Mezun kart sahiplerinin ID numaraları sisteme tanımlanarak mezunlarımızın üniversiteye giriş çıkışlarını kolaylaştırdık” dedi.

Mezunlarla gönül bağına önem verdiklerini ifade eden Rektör Budak, “Üniversitemiz ile mezunlarımız arasında bir köprü olmak ve mezunlarımızla gönül bağımızı korumak amacıyla kurduğumuz mezun kart sistemimize toplu mail  gönderme uygulaması eklenerek mezunlarımıza üniversitemizdeki gelişme ve çalışmalar duyurulmaktadır” dedi.

EÜ Mezunlarla İlişkiler Ofisi tarafından yapılan uygulamada Egeli mezunlar, mezun.ege.edu.tr adresinde yer alan yeni mezun ilişik kesme sistemdeki adımları doğru şekilde doldurduğunda ilişiğini kesebilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.