Ege Üniversitesi Online Eğitimde Türkiye’de 8'inci

Ege Üniversitesi Online Eğitimde Türkiye’de 8'inci

Ege Üniversitesi, uzaktan eğitim sürecini iyi yöneten vakıf ve devlet üniversiteleri sıralamasında 8 oldu.

Ege Üniversitesi, Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (UniAr) tarafından 163 yükseköğretim kurumundan 18 bin öğrenciyle yapılan araştırmada uzaktan eğitim sürecini iyi yöneten vakıf ve devlet üniversiteleri sıralamasında devlet üniversiteleri içinde 8'inci sırada yer aldı. Türkiye’deki üniversitelerin Covid-19 sürecindeki uzaktan eğitim uygulamalarına ilişkin lisans öğrencilerinin memnuniyetleri Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜniAr) tarafından incelendi. Araştırmanın sonuçları,  Yükseköğretim dergisine "Yeni Tip Koronavirüs Pandemisi Döneminde Üniversitelerde Uzaktan Eğitim: Lisans Öğrencileri Kapsamında Bir Değerlendirme Çalışması" başlığı ile kabul edildi.  ÜniAr’ın ‘Gençler dersler nasıl gidiyor’ sloganıyla yürüttüğü araştırmaya, 111 devlet ve 52 vakıf olmak üzere 163 üniversitede uzaktan öğrenim gören 18 bin öğrenci katıldı. Online anket yöntemiyle 15 farklı fakülte türünü kapsayacak şekilde yapılan araştırmada, öğrencilere uzaktan eğitimle ilgili sorular yöneltildi.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, "Göreve başladığımız ilk günden itibaren güçlü bir dijital altyapı kurmak için yoğun gayret gösterdik. Çağımız dijitalleşmenin her alanda olduğu gibi eğitimde de kendini gösterdiği bir çağ. Bilginin ve teknolojinin çok hızlı bir şekilde geliştiği bir dönemden geçiyoruz. Online eğitim sisteminin önemine inanan bir yönetici olarak,   üniversitemiz eğitim altyapısını bu felsefe üzerine inşa ettik. Kovid-19 salgını süreci bir yandan kurduğumuz dijital altyapımızı test etme fırsatı verirken diğer yandan da eksiklerimizi görerek olası her türlü olumsuz senaryoya göre tedbir alma ve hazırlık yapma tecrübesi kazandırdı. Pandemi sürecinde uzaktan eğitimi başarı ile sürdürüyoruz. Öğrencilerimizin mağdur etmemek için her türlü çalışmaları tüm birimlerimizle işbirliği içinde yürütüyoruz. Uzaktan eğitim sürecini EgeCanlı Ders sistemi ve yeni uygulamaya koyduğumuz “EgeDers Canlı” mobil uygulaması ile de destekledik” dedi.

“13 bin 45 asenkron dersi uzaktan öğretimle yürüttük”

Yenitip Koronıvirüs sürecinde uzaktan eğitime geçilmesi ile ilgili Rektör  Prof. Dr. Budak, “Ege Üniversitesinde dersler Ege Ders sistemi üzerinden sanal platformda düzenleniyor. Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Öğretim Teknolojileri Koordinatörlüğünü kurarak başladığımız uzaktan eğitim çalışmalarında öğrencilerimiz için her türlü imkanı sağladık. Bu noktada Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezinin koordinasyonunda 13 bin 45 asenkron dersi uzaktan öğretimle yürüttük. 4 bin 300 canlı ders oturumu gerçekleştirdik. Yine Uzaktan eğitim platformumuz olan EGEDERS aracılığı ile 12 bin 389 ödev ve bu ödevlere öğrencilerimiz tarafından 152 bin 191 dosya, 11 bin 505 çevrimiçi metin gönderildi. Tüm eğitmenlerin farklı yapıdaki ödev ve online sınav uygulamalarını gerçekleştirmelerine olanak sağlayan platformumuzda, 10 bin 649 öğrencinin katılımı ile toplam 892 sınavı başarıyla yaptık. Öğrencilerimizin uzaktan öğretim faaliyetlerine ilişkin soruları kapsamında, ‘canlidestek.ege.edu.tr’ üzerinden bin 118 çevrimiçi yardım sağlayarak bin 983 e-postaya cevap verdik. Bu kapsamda, toplamda 3 bin 118 başvuruya destek sağladık” diye konuştu. Araştırmaya katılan öğrencilerin yüzde  63'ü YÖK'ün aldığı kararları ‘iyi’ ve ‘çok iyi’ şeklinde değerlendirdi. Öğrencilerin yüzde 74'ü uzaktan eğitimle ilgili YÖK'ün açıklamalarını ve bilgilendirmelerini yeterli buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.