Ege Üniversitesi Orman Okulu Eğitimi Programı'nda sertifika töreni düzenlendi!

Ege Üniversitesi Orman Okulu Eğitimi Programı'nda sertifika töreni düzenlendi!

“Ege Üniversitesi Orman Okulu Eğitimi Programı” kapsamında “Eğiticinin Eğitimi Programı”nı başarı ile tamamlayanlara sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Ege Orman Okulu Projesi kapsamında, Ege Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi ile birlikte düzenlenen eğiticinin eğitimi programını tamamlayan Ege Üniversitesi öğrencileri için sertifika töreni düzenlendi. Sertifika almaya hak kazanan öğrenciler, Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen 18 ilkokulda yaklaşık 2 bin ilkokul 4. Sınıf öğrencisine “Orman Hakkında Temel Bilgiler Eğitimi” verdi.

Düzenlenen sertifika törenine,  Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kutsal Turhan, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Takımcı,  İzmir Orman Bölge Müdürü Zafer Derince, Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kadıoğlu, Ege Orman Okulu Projenin Yürütücüsü Doç. Dr. Ayşen Temel Eğinli, Ege Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Doç. Dr. Arife Karadağ, Ege Üniversitesi Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Dinçer Ayaz, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kutsal Turhan, doğanın insan yaşamı için önemine değinerek, “Unutmayalım ki doğanın yaşamak için bize ihtiyacı yok ama bizlerin yaşamak için doğaya ihtiyacı var. O nedenle, bizler doğayı korumalı ve bu bilinci çocukluk çağından itibaren herkese vermeliyiz. Üniversitemize de burada çok önemli bir görev düşüyor. Bu proje ile bu sorumluluğumuzu en azından biraz olsun yerine getirmiş oluyoruz. Bundan sonra çok daha iyi projelerle ve bu projenin devamı ile katkı sağlamaya devam edeceğiz” dedi. 

Proje Yürütücüsü Doç. Dr. Ayşen Temel Eğinli ise, “Ege Orman Okulu Projesi, Ege Üniversitesinin ormana ilişkin farkındalık ve bilinçlenme sağlamak üzere yürüttüğü bir sosyal projesi, bugün burada hem projenin ilk aşamasının kapanışını yapmak hem de EGESEM aracılığı ile düzenlenen  ‘Ege Orman Okulu Eğiticinin Eğitimi’ kapsamında eğitim alan Ege Üniversitesi öğrencilerine sertifikalarını vermek üzere buradayız. Eğitimlere katılan ve ilkokullardaki eğitimleri başarıyla tamamlayan öğrencilerimizi ve öğretim üyelerimizi tebrik ediyorum” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından eğitimcilerin teşekkür belgeleri ve eğitim alan öğrencilerin sertifikaları verildi. Program sonunda, Ege Orman Okulu ailesi hatıra fotoğrafı çekildi.  
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.