Ege Üniversitesi'nde kapsamlı etkinlik

Ege Üniversitesi'nde kapsamlı etkinlik

Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi ve Iğdır Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü işbirliğiyle “Hemşirelik Haftası” dolayısıyla online etkinlik gerçekleştirildi. 

Etkinliğe Ege Üniversitesi(EÜ) Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma,  EÜ Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşegül Dönmez, Iğdır Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Necmettin İşçi, sağlık hizmetleri yöneticileri, akademisyenler, hemşire adayları ve öğrenciler katıldı. Rektör Budak, “Başarılarına her geçen yıl yenilerini ekleyen fakültemiz geçtiğimiz günlerde ülkemizde ilk kez 5 yıllık akreditasyon alan tek hemşirelik fakültesi oldu. Ayrıca Fakültemiz, parçası olmaktan onur duyduğumuz YÖK Anadolu Projesi kapsamında meslektaş yetiştiren tek hemşirelik fakültesidir” dedi.

 Hemşireliğin kökeninin eski çağlara kadar uzandığını ve özündeki hoşgörü ve özveriyle insan sağlığının iyileştirilmesini esas alan kadim bir meslek olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Budak, “Tarih boyunca bilime ve değişen sağlık ihtiyaçlarına paralel olarak gelişimini sürdüren bu meslek, bugün sağlık sisteminin ayrılmaz bir parçası haline gelmiştir. Hemşirelerimizin sağlık sistemi içerisindeki vazgeçilmez konumu, Uluslararası Hemşireler Birliği tarafından 2021 yılı için belirlenen ‘Geleceğin Sağlık Bakımı için Öncü bir Ses’ temasında da bir kez daha açıkça ifade edilmiştir” dedi.

igdir--ege-hemsirelik-etk--2-(2).jpg

“Sağlık alanında köklü bir tecrübeye ve kadroya sahibiz”

Rektör Budak, “Ege Üniversitesi olarak, sağlık alanında köklü bir tecrübeye ve bu alandaki gelişmelere yön veren zengin bir kadroya sahibiz. Sağlık alanında sahip olduğumuz bu yetkinlikte Hemşirelik Fakültemizin önemli bir payı bulunuyor. Fakültemiz, öncü çalışmalarıyla mesleğin bilimsel gelişimine, yetiştirdiği nesiller aracılığıyla da toplum sağlığına önemli katkılar sunuyor. Başarılarına her geçen yıl yenilerini ekleyen fakültemiz geçtiğimiz günlerde ülkemizde ilk kez 5 yıllık akreditasyon alan tek hemşirelik fakültesi oldu. Ayrıca Fakültemiz, parçası olmaktan onur duyduğumuz YÖK Anadolu Projesi kapsamında meslektaş yetiştiren tek hemşirelik fakültesidir. Fakültemiz, projenin imzalandığı 4 Şubat 2021 tarihinden bu yana, Iğdır Üniversitesi Hemşirelik bölümünün eğitim ve Ar-Ge faaliyetlerinde destekçi fakültemiz olarak üstün bir gayret gösteriyor. Bugüne dek fakültemiz ile Iğdır Üniversitesi Hemşirelik Bölümü arasında pek çok çevrimiçi toplantı gerçekleştirildi. Ortak çalışmaların şekil aldığı bu toplantıların yanı sıra Hemşirelik Fakültemizce, Hemşirelik Esasları Anabilim Dalından dersler verildi, görevlendirmeler yapıldı. Ayrıca bir adet sosyal sorumluluk projesi, bir adet BAP ve bir de kalkınma ajansı projesi olmak üzere kısa sürede çok kıymetli ortak çalışmalara imza atıldı. Bugün de hemşirelik haftası vesilesiyle düzenlediğimiz bu ortak etkinlikle yeni bir işbirliğini daha gerçekleştirdik” diye konuştu.

Prof. Dr. Alma, “Öğrencilerimizin böylesi köklü bir üniversitenin bilim ışığından faydalanması bizler için gurur kaynağı”

 Eğitim ve ar-ge faaliyetlerini Ege’den Iğdır’a ulaştırıyor olmaktan büyük heyecan ve mutluluk duyduğunu belirten Rektör Budak, “Kampüsümüzde ürettiğimiz bilgi ve değeri üniversitemiz sınırları dışına taşımak, bizler için son derece önemli. Bu vesileyle yükseköğretim tarihinde yeni bir sayfa açan YÖK Anadolu Projesi’nde yer almamıza olanak tanıyan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. Yekta Saraç’a bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Ortak proje ve işbirliklerimizin daha da gelişmesi temennisiyle, bu değerli programın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, “Necdet Hocamızın ekibi ile birlikte üniversitemize yaptığı ziyaret sonucunda iki ay gibi kısa bir sürede ciddi anlamada Ar-Ge, BAP ve sosyal sorumluluk projeleri konusunda önemli çalışmalara imza attık. Özellikle öğrencilerimiz Hemşirelik Fakültesi ile gerçekleştirdiğimiz çevrimiçi derslerden oldukça memnun kaldılar. Öğrencilerimizin böylesi köklü bir üniversitenin bilim ışığından faydalanması bizler için gurur kaynağı” dedi.

Dolu dolu online etkinlik programı

Etkinliğin açılışında konuşan EÜ Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşegül Dönmez, “Biz hemşireler, sağlığı topluma ulaştırmak için en ücra mekanlara giden tek sağlık mesleğiyiz. Hemşirelik mesleğini değerli kılan beslendiği köklerdir. Her coğrafyada iyileştirici gücünün bulunmasıdır. Bu nedenle Iğdır Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü büyük bir değerdir” dedi. Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Necmettin İşçi ise “Dünyanın pek çok yerinde pandemi süresince hemşirelik mesleğinin görünürlüğü hiç olmadığı kadar artmış ve hemşirelerin sağlık hizmetlerinin omurgası olduğu ortaya çıkmıştır” dedi.

Etkinlikte Iğdır Üniversitesi öğrencileri müzik dinletisiyle dinleyenlere duygu dolu anlar yaşattı. Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma ve akademisyenler pandemi döneminde hayatını kaybeden hemşireler anısına Şehit Bülent Yurtseven kampüsünde fidan dikimi töreni gerçekleştirdi. Etkinlik boyunca “Pandemi de Sağlık Bakımının Öncü Bir Sesi: Hemşireler” konulu online panelde alanında uzman konuşmacılar katılımcıları bilgilendirdi. Ayrıca etkinlikte Iğdır Üniversitesi Hemşirelik bölümü öğrencileri tarafından “Karantinada Yeşeren Düşler” konulu online resim sergisi gösterimi yapıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.