Ege Üniversitesi'nde "Kış Okulu” etkinliği düzenlenecek

Ege Üniversitesi'nde "Kış Okulu” etkinliği düzenlenecek

Ege Üniversitesinin sahip olduğu imkânları çocuklarla buluşturmak üzere 20 - 24 Ocak tarihleri arasında “Kış Okulu” etkinliği gerçekleşecek

Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Merkez Müdürü Doç. Dr. Pınar Çavaş, “Bu eğitimlerde özellikle amacımız çocukların bilim teknoloji ve sanat alanlarında farkındalıklarını geliştirmek ve tatil dönemlerinde onların zamanlarını en etkili ve verimli şekilde geçirmesine katkı vermektir” dedi.

“Ege Üniversitesi Çocuk Uygulama ve Araştırma Merkezi (EGEÇEM) Kış Okulu” kapsamında, Merkez Müdürü ve aynı zamanda EÜ Eğitim Fakültesi Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Pınar Çavaş koordinatörlüğünde alanında uzman eğitmenler tarafından çocuklara ilgi alanları doğrultusunda eğitimler verilecek. İzmir’in çeşitli okullarından 7 – 18 yaş aralığındaki çocukların katılım göstereceği ve öğrencilerin özellikle bilim, teknoloji ve sanat alanlarında eğlenerek öğrenmelerini ve tatil dönemlerini etkili geçirmelerini hedefleyen EGEÇEM Kış Okulu programında 13 farklı eğitim içeriği yer alıyor. Eğitime,  Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Fen Fakültesi ile Botanik Bahçesi ve Herbaryum Araştırma ve Uygulama Merkezi, Tabiat Tarih Müzesi ve Kağıt ve Kitap Sanatları Müzesi öğretim elemanları katkı sunacak. Ayrıca eğitimlere Bornova-Çamdibi’nde yaşayan sosyoekonomik düzeyi düşük ailelerin 9-14 yaş aralığındaki çocukları ücretsiz olarak katılacak.

Beş gün olarak planlanan kış okulunda Yaratıcı Drama, Lego Boost ile Robotumu Tasarlıyorum, STEM Uygulamaları, Astronomi Etkinliği, Stop-Motion Animasyon Film Atölyesi, Bitkilerden DNA İzolasyonu, Bilgisayarda Çizim Oyunu Oynuyorum gibi etkinliklerin yanı sıra Tabiat Tarihi Müzesi, Kâğıt ve Kitap Sanatları Müzesi ve Botanik Bahçesi’ne geziler düzenlenecek. Kış Okulu’nda eğitimler 09.30 ile 16.30 saatleri arasında Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Derslikler Binası’nda yapılacak. Eğitimlerin sonunda EGEÇEM tarafından öğrencilere “Katılım Belgesi” verilecek. Sertifikalar, düzenlenecek olan törenle Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak tarafından verilecek.

Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Merkez Müdürü Doç. Dr. Pınar Çavaş, “Merkezimiz, kurulduğu günden bu yana eğitimlerine devam ediyor. Eğitimlerimize İzmir’in farklı yerleşim birimlerinden 7-18 yaş arası çocuklar katılıyor. 13 farklı eğitim var. Bu eğitimlerin içerikleri bilimsel ve sanatsal ve teknolojik olarak değişiyor. Bu eğitimlerde özellikle amacımız çocukların bilim teknoloji ve sanat alanlarında farkındalıklarını geliştirmek ve tatil dönemlerinde onların zamanlarını en etkili ve verimli şekilde geçirmesine katkı sağlamak ve bu amaçla Ege Üniversitesi’nde bulunan farklı birimlerdeki öğretim elemanlarıyla ortaklaşa çalışmalar yapıyoruz. Bizim fakültemize gelip dersliklerde farklı başlıklarda eğitimler veriyorlar.  Eğitim içeriklerimiz ilkokul, ortaokul ve lise olmak üzere ayrılıyor. Açıldığından beri eğitimlerimiz yaz ve kış dönemi olarak devam ediyordu ancak bu sene Milli Eğitim Bakanlığının tatil dönemlerinde farklılığa gitmesiyle ara dönemde de bir ‘Sonbahar Okulu’ açtık ve Nisan döneminde de büyük ihtimalle bir ‘Bahar Okulu’ açacağız. Bir yılda dört okul açılacak ve çocuklarımız tatil dönemlerinde Ege Üniversitesi’nin sahip olduğu imkânlarla buluşturmayı hedefliyoruz. Burada bizim öncelikli amacımız çocukların ileride meslek seçimlerinde onların hayatlarına bir nebzede olsa dokunabilmek ve ne kadar erken dönemde çocukları bilim teknoloji ve sanatla bir araya getirebilmek bizim amacımız” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.