Ege Üniversitesinde Uzaktan Eğitim Tecrübeleri Paylaşımı Çalıştayı

Ege Üniversitesinde Uzaktan Eğitim Tecrübeleri Paylaşımı Çalıştayı

Ege Üniversitesinde Uzaktan Eğitim Tecrübeleri Paylaşımı Çalıştayı gerçekleştirilecek. 

Çevrimiçi yapılacak olan çalıştay, 30 Haziran 2020 Salı günü saat 12:30’da  Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın açılış konuşmalarıyla başlayacak. Çalıştaya, Türkiye’nin farklı yerlerinden 9 üniversitenin Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezlerinin yetkilileri katılacak.

Salgın sürecinin en çok etkilediği alanlardan birisi de şüphesiz ki eğitim. Eğitim- öğretimin salgın döneminde dijital ortamda, uzaktan yürütülmesi sürecinde edinilen tecrübelerin paylaşılması, bundan sonra yaşanabilecek olası bir sürecin daha sağlıklı yürütülmesi ve benzer durumlara hazırlıklı olunması açısından önem taşıyor. Tecrübelerin ve geleceğe yönelik stratejilerin paylaşılması için paydaşları bir araya getirmek amacıyla düzenlenecek olan Ege Üniversitesinde Uzaktan Eğitim Tecrübeleri Paylaşımı Çalıştayı, 30 Haziran 2020 günü çevrimiçi olarak yapılacak.

Çalıştayın içeriği ile ilgili bilgi veren, önemini vurgulayan ve yapılması için gerekli tüm altyapının hazırlandığını belirten Rektör Prof. Dr. Necdet Budak,  “Ege Üniversitesi olarak öğretim süreçlerinin dijital dönüşümünde bir devrim yaptık. 2 yıl öncesinden yapmaya başladığımız adım adım değişiklikler, bugün bizlerin gurur duyduğumuz bir sonuca ulaştı. Bu bağlamda iki yıl önce Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezimizi (Ege UZEM) kurduk ve uzaktan öğretim sürecini baştan yapılandırdık,  1 yıl önce de öğretimde dijitalleşme sürecine katkıda bulunmak ve hocalarımızla öğrencilerimizi dijitalleşme sürecine hazırlamak amacıyla Öğretim Teknolojileri Koordinatörlüğünü kurduk. Şimdi ise  üniversitemizde Haziranın son günü Ege Üniversitesinde Uzaktan Eğitim Tecrübeleri Paylaşımı çevrimiçi çalıştayı  düzenliyoruz. Bu çalıştayda yapılacak panellere Türkiye’nin farklı yerlerinden 9 üniversitenin Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürleri katılacak. Sürecin mutfağında olan ve süreci en yakından yaşayan ve yöneten kişilerin tecrübeleri bizler için çok önemli. Böylece süreci yaşayan üniversitelerin tecrübelerinin katkısı, daha güçlü ve etkin bir uzaktan öğretim için yol haritasının çıkarılmasında yardımcı olacaktır. Bu çalıştayın üniversitemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“Ege Üniversitesi olarak zor bir süreci başarı ile aşıyoruz”

Ege Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Fırat Sarsar ise  “Ege Üniversitesi olarak zor bir süreci başarı ile aşıyoruz. Ancak bu aştığımız süreç bizlere yeni kazanımları da beraberinde getiriyor. Uzaktan Öğretime bakış açısı hem öğrencilerimizde hem de hocalarımızda değişti. Artık kendimizi yeniden keşfediyoruz. Uzaktan öğretimde neler yapabiliriz, bilgimiz ve becerilerimiz nelere imkân veriyor bunları öğreniyoruz. Öğrendiğimiz her yeni bilgi bize kazanım olarak geri geliyor ve önümüzü daha net görmemize yardımcı oluyor. Bu nedenle Rektörümüzü Prof. Dr. Necdet Budak’ın fikri ve liderliğinde bu süreçteki tecrübelerin paylaşılacağı çevrimiçi bir çalıştay düzenliyoruz. Çalıştaydan elde edilecek sonuçlarının aynı süreci yaşayan diğer üniversitelerin tecrübeleriyle daha verimli ve işlevsel olacağına inanıyorum” dedi.

Çalıştay canlı ve çevrimiçi olarak herkese açık olacak

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın açılış konuşmalarıyla 30 Haziran 2020 tarihinde saat 12:30’da başlayacak olan çalıştaya Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Eralp Altun’un “Acil Uzaktan Eğitim Nedir?”  başlıklı davetli konuşmasıyla devam edilecek. Çalıştayda iki panel gerçekleştirilecek. “Tecrübelerle Salgın Dönemi Uzaktan Öğretim” başlıklı ilk panelin başkanlığını Ege Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Fırat Sarsar, “Geleceğe Yönelik Stratejiler” başlıklı ikinci panelin başkanlığını da Hacettepe Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Arif Altun yapacak. Ege Üniversitesinin ev sahipliğinde yapılacak olan Uzaktan Eğitim Tecrübeleri Paylaşımı Çalıştayı canlı ve çevrimiçi olarak herkese açık olacak. Çalıştayla ilgili detaylı bilgiye Ege UZEM’in internet sitesinden ulaşılabiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.