Ege Üniversitesi'nden KKTC ile iş birliği

Ege Üniversitesi'nden KKTC ile iş birliği

Ege Üniversitesi (EÜ) ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Kamu Hizmeti Komisyonu Başkanlığı arasındaki farklı alanları kapsayan iş birliği protokolü yenilendi.

Ege Üniversitesi (EÜ) ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Kamu Hizmeti Komisyonu Başkanlığı arasındaki iş birliği protokolü imza töreni Rektörlük hizmet binasında gerçekleştirildi. Törene, EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, KKTC İzmir Başkonsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu, KKTC Kamu Hizmeti Komisyonu Başkanı Ömer Aydın Köseoğlu, EÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Banu Yücel, Prof. Dr. Mehmet Ersan ve Prof. Dr. Prof. Dr. İlkin Şengün ile ilgili akademik birimlerin yöneticileri katıldı.

ege-univeristesi-ile-kktc-arasindaki-is-birligi-protokolu-yenilendi-2.jpg

İmza töreninde kısa bir konuşma yapan EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversitemiz Ölçme ve Değerlendirme Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kamu Hizmeti Komisyonu Başkanlığı arasındaki protokolü yenilemek için bir aradayız. Tam Akredite, Öğrenci Odaklı Araştırma Üniversitesi olarak deneyim ve bilgi birikimimizi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. Üniversitemiz ile KKTC Kamu Hizmet Komisyonu Başkanlığı arasında bugüne dek önemli çıktılar üreten pek çok protokole imza attık. Bu protokoller ile inşa ettiğimiz iş birliğimizi, 9 yıldır verimli bir biçimde sürdürüyoruz. Bu süreçte, Ölçme ve Değerlendirme Uygulama ve Araştırma Merkezimiz öncülüğünde, KKTC Kamu Komisyonu Başkanlığına kalite sürecini yöneterek soru sağlanmasından, ihtiyaç odaklı eğitimlere dek uzanan çok kıymetli çalışmalar gerçekleştirdik. Bugün atacağımız imzaların, devam eden iş birliklerimizi güçlendirerek gönül birliği içerisinde yeni çalışmalara ışık tutacağına inanıyorum. Bu düşüncelerle, imzalayacağımız protokolün her iki tarafa da hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Desteklerinden dolayı Rektör Prof. Dr. Budak’a teşekkür eden KKTC Kamu Hizmeti Komisyonu Başkanı Ömer Aydın Köseoğlu, Ege Üniversitesi ile iş birliğini yenilemekten duyduğu mutluluğu dile getirerek, protokolün hayırlı olmasını diledi.

Yenilenen protokol ile EÜ Ölçme ve Değerlendirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÖDEM), Kamu Hizmeti Komisyonu tarafından istenilen alanlara yönelik soru temin edecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.