Ege Üniversitesi'nden öğrencilerine bir yeni hizmet

Ege Üniversitesi'nden öğrencilerine bir yeni hizmet

Ege Üniversitesi, çalışmalarına bir yenisi daha ekledi. Ege Üniversitesi, öğrencilere büyük  kolaylık sağlayacak Android ve IOS platformlarına uyumlu "EgeDers Canlı" mobil uygulamasını kullanıma sundu.

“EgeDers Canlı” mobil uygulamasının öğrencilere önemli katkı sağlayacağını söyleyen Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Koronavirüs sürecinde uzaktan eğitim konusunda başarılı uygulamalar gerçekleştiren üniversitemizde, Android ve IOS platformlarına uyumlu ‘EgeDers CanlıMobil’ uygulamamızı kullanıma sunduk. Covid-19 küresel salgını sürecinde Üniversitemizde tüm fakülteler, enstitüler ve yüksekokullardaki eğitim faaliyetleri, Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezimizin koordinasyonunda senkron ve asenkron olarak yürütülüyor. Senkron dersler, öğretim üyesi ve öğrencilerin eğitim- öğretim faaliyetlerini eş zamanlı ve dinamik bir şekilde sürdürebildiği canlı ders platformumuz EGEDERS üzerinden gerçekleştiriliyor. Asenkron dersler, öğretim üyelerimizin zamandan bağımsız olarak ilgili sistemler üzerinden öğrencilere sundukları Video, pdf, doc, ppt, xls, video link v.b. eğitim-öğretim materyalleri aracılığıyla gerçekleştiriliyor.  Bu uygulamada, öğrencilerimize sunulan eğitim materyallerinin yanı sıra öğretim elemanlarımızın da asenkron eğitimlerden yararlanması sağlanıyor. Bu kapsamda Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezinin koordinasyonunda 13 bin 45 asenkron dersi uzaktan öğretimle yürüttük. 4 bin 300 canlı ders oturumu gerçekleştirildi. Ayrıca Uzaktan eğitim platformumuz olan EGEDERS aracılığı ile 12 bin 389 ödev ve bu ödevlere öğrencilerimiz tarafından 152 bin 191 dosya, 11 bin 505 çevrimiçi metin gönderildi. Tüm eğitmenlerin farklı yapıdaki ödev ve online sınav uygulamalarını gerçekleştirmelerine olanak sağlayan platformumuzda, 10 bin 649 öğrencinin katılımı ile toplam 892 sınavı başarıyla yaptık”  dedi. 

Öğrencilere ve akademisyenlere tam destek

Öğrencilere ve öğretim elemanlarına her daim destek olduklarını söyleyen Rektör Budak, “Üniversitemiz uzaktan eğitim uygulamaları kapsamında, asenkron eğitim videoları ile 2 bin 55 katılımcının yer aldığı senkron eğitim programları öğretim elemanlarımıza sunuldu. Öğrencilerimizin uzaktan öğretim faaliyetlerine ilişkin soruları kapsamında, ‘canlidestek.ege.edu.tr’ üzerinden bin 118 çevrimiçi yardım sağlayarak bin 983 e-postaya cevap verdik. Bu kapsamda, toplamda 3 bin 118 başvuruya destek sağladık. Destek çalışmalarına ek olarak, farklı tarihlerde gerçekleştirdiğimiz 11  ‘EGEDERS Bilgilendirme Toplantısı’na  3 bin 378 öğrencimiz katıldı” diye konuştu. 

Öğretim elemanlarına “online” eğitimler

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı aracılığı ile öğretim elemanlarına çeşitli eğitimler verdiklerini belirten Rektör Budak, “Öğretim elemanlarımıza online olarak Veritabanı ve Yazar/Editör Eğitimleri veriyoruz.  Bu kapsamda; Karger Yazar Eğitimi, Web of Science Online Kullanıcı Eğitimi, ‘Elsevier Anti-infektif ilaçlar için klinik ve biyokimyasal veriye dayanarak ilaçların yeniden amaçlandırılması’ online eğitimi, Clinical Key ve Uptodate Online Kullanıcı Eğitimleri, Springer Online Yazar Çalıştayı, Proquest Ebook Central Online Eğitimi, LWW Health Library Online Eğitimi, GIDEON Küresel Salgın Hastalıklar ve Epidemoloji Ağı Eğitimi, Akademik Dürüstlük Webinarları, Proquest Central Online Eğitimi, JOVE Science Education Online Eğitimi, Wiley Online Eğitimi, EBSCO Literatür Tarama Teknikleri ve Pratik Araştırma İpuçları Eğitimi ve EBSCO e-kitaplar Webinarı gibi eğitim paketlerimizden öğretim elemanlarımız yararlanıyor” dedi.

“Salgın sonrasında da uzaktan eğitim altyapımızı güçlendirmeye devam edeceğiz”

Prof. Dr. Budak, “Salgın süresince güçlendirmeye devam ettiğimiz Üniversitemiz eğitim-öğretim faaliyetlerini, sağlık hizmetlerimizi ve bilimsel araştırma altyapımızı, salgın sonrasında da aynı hassasiyetle geliştirilmeye devam edeceğiz. Eğitim-öğretim faaliyetlerimiz kapsamında; salgın ortaya çıkmadan hayata geçirdiğimiz Uzaktan Eğitim platformumuzun sağladığı faydanın bilinciyle, bundan sonraki süreçte de mevcut teknolojik altyapının geliştirilmesi için gerekli planlamaları yapıyoruz.  Süreç boyunca sağladığımız online eğitim, topluma hizmet uygulamaları, danışmanlık ve destek uygulamalarının devamlılığını sağlayacağız. Bu uygulamaların hayata geçirilmesi üzerine, Üniversitemiz eğitim programlarının yüzde 30’unu uzaktan öğretime geçişe teşvik edeceğiz. Bu sayede, küresel salgın sürecini en iyi şekilde yönetmek üzere hayata geçirdiğimiz uygulamalar, bir yandan Üniversitemiz sistem ve altyapılarının çağın koşullarına daha iyi adapte olmasını sağlarken; diğer yandan, uzun vadede karşılaşabileceğimiz olası bir problem karşısında tekrar hazırlıklı olmamızı sağlayacak” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.