Ege Üniversitesi'nin hayata geçirdiği uygulamalarına öğrencilerden tam not!

Ege Üniversitesi'nin hayata geçirdiği uygulamalarına öğrencilerden tam not!

Ege Üniversitesi Rektörlüğü kararıyla uygulanan sınav dönemlerinde merkez kütüphanesinin 24 saat açık tutulması, yemekhane hizmetleri, spor imkânları ve diğer kültürel ve sanatsal aktiviteler öğrencilerden tam not aldı.

Ege Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencisi Sergen Güvenç, kütüphane hizmeti hakkında, “Sınav dönemleri kütüphanenin 24 saat açık olması gayet olumlu bir şey. Eskiden kütüphane 21.00’de kapanıyordu. Sabah erken saatlerde sınav olduğu zaman oldukça zorlanıyorduk. Şimdi sabaha kadar kütüphanede durup sınavlara gidebiliyoruz. Kütüphane konusunda tek eksik sınav dönemlerinde çok fazla yer bulamıyoruz, bu durum üzerinden bir geliştirme yapılabilir” diye konuştu. Yemekhane hakkında da konuşan Güvenç, “Yemekhane fiyatlarının belirli bir düzeyin altında tutulması biz öğrenciler için çok daha iyi olur” dedi.

İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümü öğrencisi Ezgi Sıla Yıldız, uygulamaya verilen öneme dikkat çekti. Çetin,  “Fakültemizde uygulamaya yönelik çalışmalar yürütülüyor ve bu çalışmalara büyük önem veriliyor. Bizlerin sektörde profesyonel kalitede yetişmemiz için faaliyetler ve olanaklar sağlanıyor. Ayrıca değerli hocalarımızın derste öğrettikleri teorik bilgileri, Ege Ajans, Ege Üniversitesi televizyonu ve Radyo Ege Kampüs ile pratiğe dönüştürme fırsatı bularak mesleğe dair tecrübeler edinmiş oluyoruz. Bu yapılanma bizleri geleceğe güzel hazırlıyor. Fakülte binamızda bulunan çeşitli stüdyolar, atölyeler işi mutfağında öğrenmemize yardımcı oluyor. Ayrıca emek verdiğimiz işlerin yayın organlarında yer bulması bizleri motive ediyor” dedi.

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü öğrencisi Rana Kartaltepe ise fakültenin olanaklarından oldukça memnun olduğunu belirtti. Kartaltepe, “Fakültenin çiftliği var, laboratuvarları var ve bunlardan yararlanmak gerçekten çok güzel. Kütüphaneden birçok kaynağa erişim sağlamak mümkün. Vize ve final haftalarında kütüphanenin 24 saat açık olması öğrenciler için büyük kolaylık sağlıyor” ifadelerini kullandı.

Fen Fakültesi İstatistik Bölümü öğrencisi Kadir Şen ise kütüphanenin sınav dönemlerinde 24 saat açık olmasından memnun olduğunu bildirdi. Şen,  “Özellikle soğuk havalarda çalışmak için ideal oluyor. Kütüphaneyle birlikte gece yemekhanede uygulanan çorba ve börek gibi çeşitli ikramlar bizi sınav dönemi boyunca motive ediyor. Onun dışında kampüsteki kantinlerin çoğunluğu özel işletmeler. Okulumuzun kendi bünyesinde hizmet veren kantin ve işletmelerin olması biz öğrenciler için çok daha iyi olacaktır” diye konuştu.   

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.