Ege Vitrifiye’den, 40 milyon TL’lik yatırım

Ege Vitrifiye’den, 40 milyon TL’lik yatırım

Seramik sağlık gereçleri markalarından biri olan Ege Vitrifiye, 40 milyon TL değerinde robot destekli yeni basınçlı klozet yatırımını hayata geçirdi.

Mehmet ÖZDOĞRU - Yeni tesisin açılış töreninde Ege Vitrifiye Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Polat, Kemalpaşa’da hayata geçirdikleri yeni yatırımın İzmir ve ülke ekonomisine hayırlı olmasını dilerken, İbrahim Polat Holding CEO’su ve Ege Vitrifiye Yönetim Kurulu Başkan Vekili Baran Demir, “Ege Vitfiriye yüzde 68 ihracatı olan bir kuruluş. Bu sene içerisinde 75’lere çıkarma arzusu içerisindeyiz. Polat maden, Aydın’da. Burada da yüzde 70 ihracatımız. Polat Turizm adı altında 3 otelimiz var. 2 İstanbul’da 1 Erzurum’da. Bir akademi gibi çalışıyor, tüm şirketlerimiz. Üst düzey yöneticiler yetiştiriyor. Biz ekonomiye nitelikli eleman yetiştirme konusunda da katkı veriyoruz. Modern teknoloji ve çağın gerekliliklerini yerine getiriyoruz. Ege Vitrifiye açıldığında dünyanın en modern teknolojisinin kullanan en iyi fabrikaydı. Şu anda da teknoloji ile olan bağını koparmıyor. İtalyan ve Türk teknolojisi kullanıldı. Yüzde 40 Türk teknolojisi kullanılıyor. Vitfiriyede yüzde 83 yerli hammadde ve işçilik kullanıyoruz. Türkiye’ye katma değer yaratıyoruz. Yerli ve milli bir sanayiyi burada hayata geçirmekten mutluluk duyuyoruz. Yatırım zor bir iş, kaynak gerekiyor. Biz en zor dönemlerde bile yatırım yapmaktan vazgeçmedik. Bu ülke hepimizin. Kriz dönemlerinde bile yatırım yapmaktan çekinmedik. Kriz dönemlerinde bile fabrikalarımızı bile kapatmayı düşünmedik. İbrahim Polat ailesi olarak, ekonomiye katkı vermek için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” dedi. 

dsc_0324.jpg

Ege Vitrifiye Genel Müdürü Merter Savaş ,dünyanın sayılı teknolojiyi kullanan en modern tesislerine sahip olduklarını belirterek, “Üretim kapasitemiz 1 milyon 400 bin adet/yıl. 480 çalışanımız var. Yüzde 85’i basınçlı döküm dediğimiz modern teknoloji ile yapılıyor, yüzde 15’i ise klasik döküm.  Bugünkü tesisimizde son teknoloji basınçlı dökümle robot teknolojilerini kapsıyor. Bu yatırım neticesinde yıllık ilave 150 bin adet daha klozet üretmiş olacağız. Üretimimizde yüzde 40 olan klozet payını yüzde 55’e çıkaracağız. Robot teknolojileri olduğu için hem birim zamanda bize tasarruf sağlayacak hem de kalite aşamasında bize farklılık katacaktır” dedi. İzmir Valisi  Erol Ayyıldız ise, ekonominin zorlandığı, ülke içinde yatırımların önemli olduğu bir dönemde böyle bir yatırımı hayata geçirdikleri için Polat ailesine teşekkür ederken, yatırımın İzmir ve ülke için hayırlı olmasını diledi.

dsc_0309.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.