EgeArt İsveç'e taşınıyor

EgeArt İsveç'e taşınıyor

‘İpek Yolu Sanatçılarını Ege’de Buluşturuyoruz’ sloganıyla bu yılı 7.si düzenlenen Ege Üniversitesi EgeArt Sanat Günleri İsveç’e taşınıyor.

Bu sene 5 üniversite kampüsü ve çeşitli şehirlerde 150 etkinlik ile devam eden EgeArt Sanat Günleri, uluslararası platforma taşınıyor. İsveç’in tanınmış piyano sanatçılarından Richard Andreas Akesson, İpek Yolu teması ile Türk ezgilerinden oluşan iki ayrı piyano resitali verecek. Konserlerden ilki Aralık ayında İzmir’de; ikincisi ise Ocak ayında İsveç’in başkenti Stockholm’de olacak.

Akesson, Piyano’da Türk tınısından çok etkilendiğini ve EgeArt vasıtasıyla, ünlü Türk bestecilerin eserlerini içeren güçlü bir repertuar hazırladığını ifade etti. Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekan Vekili Prof.Dr. Bilgehan Gültekin, bu sene uluslararası platformda da EgeArt’ın ilgi uyandırdığını ve İpek Yolu teması ile pek çok ülkeden davet aldıklarını kaydetti. Prof.Dr. Gültekin; İsveç’in yanı sıra davet aldıkları ülkeler arasında Çin, Makedonya, Bosna Hersek Cumhuriyeti, İtalya gibi ülkeler olduğunu vurguladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.