EgeArt Sanat  Günlerine 15 günde 14 bin kişi katıldı

EgeArt Sanat Günlerine 15 günde 14 bin kişi katıldı

EgeArt Sanat Günleri'nde katılımcı ve etkinlik sayısı itibariyle rekor kırıldı. Ege Üniversitesi tarafından bu 7.'si yapılan Uluslararası EgeArt'ta 15 gün içinde 50 sanat etkinliği gerçekleştirildi.

Etkinliklere yaklaşık 14 bin kişi katıldı. Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekan Vekili Prof.Dr Bilgehan Gültekin, geçtiğimiz yıllara bakıldığında ve İzmir'de düzenlenen organizasyonlar düşünüldüğünde bunun bir rekor olduğunu dile getirdi. Prof.Dr Gültekin; 15 gün içinde; panel, kongre, çalıştay, forum, sergi, konser, dinleti, söyleşi, seminer, film gösterimi, konferans, arama konferansı, opera, dans ve sema gösterisi olmak üzere 15 farklı alanda 50 sanat etkinliği düzenlediklerini vurguladı.

unnamed-(5)-110.jpg
Aynı zamanda EgeArt Bilim ve Düzenleme Kurulu Başkanı da  olan Gültekin, 9 Ekim Pazartesi günü aynı anda 7 farklı sergi ve bir çalıştay açılışı ile ayrı bir rekor kırdıklarını da söyledi. Katılımcı sayısı itibariyle de büyük ilgi gören 7. Uluslararası EgeArt Sanat Günlerinin ilk haftasında Kuşadası Belediyesi ile ortaklaşa olarak “Uluslararası İpek Yolu Sanat Çalıştayı” düzenlendi. Çalıştaya 21 ülkeden 25 uluslararası sanatçı  katıldı. Sekiz gün süren çalıştay Kuşadası Kervansaray’da gerçekleşti. Aynı hafta ayrıca, Bayındır Belediyesi ile işbirliği içinde Bayındır’da” Uluslararası EgeArt Türk Sanatı,Tarihi ve Folklorü Kongresi” düzenlendi. 3 gün süren  ve Bayındır halkını yoğun ilgisiyle karşılanan kongrede 17 oturumda 72 akademisyen bildiri sundu.


EgeArt Günleri kapsamında bu hafta başlayan “Ulusal İpek Yolu Sanat Çalıştayı” için  Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi dekanlığının önünde EgeArt Sanat Alanı oluşturuldu. Çeşitli üniversitelerden 20 akademisyenin katıldığı çalıştay ise yedi gün sürecek. 7. Uluslararası EgeArt Sanat Günleri kapsamında  izleyici sayısı itibariyle rekor , 5 Ekim 2017 tarihinde gerçekleşen “Sahne Etkinlikleri Açılış Töreninde” kırıldı. Hülya Koçyiğit, Ferman Akgül, Hayko Cepkin, Zeynep Casalini, Semiha Yankı ve Romanya’nın en ünlü pop müzik sanatçılarından Mihai Traistariu’nun  katıldığı tören 1500 üniversite öğrencisi tarafından takip edildi. Toplamda 150 etkinliğin yer aldığı EgeArt, 31 Aralık tarihine kadar sürecek. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.