EGEÇEM’de “Sömestr Eğitimi” Başladı

EGEÇEM’de “Sömestr Eğitimi” Başladı

Prof. Dr. Yılmaz; “Öğrencilerin faydalı kazanımlar elde etmesini amaçlıyoruz”

Ege Üniversitesi Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi(EGEÇEM) sömestr tatilinde ilkokul ve ortaokul düzeyindeki öğrencilere açtığı uygulama programı ile pratik gelişimi adına eğitim veriyor.
Sömestr tatiline giren öğrenciler, tatilde de faydalı eğitim programlarını tercih ederek eğitim hayatında ki pratik uygulamaları geliştirmek adına çeşitli eğitim programlarına kayıt yaptırıyor.
Ege Üniversitesi Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi(EGEÇEM) Müdürü Prof. Dr. Hülya Yılmaz, öğrencilerin tatil döneminde zararlı oyunlar oynamak yerine uygulamalı ve eğlenceli eğitim programları ile daha verimli bir tatil süreci geçirmelerini amaçladıklarını belirtti.

Ege Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi(EGEÇEM) bu eğitim faaliyetlerine ve çocukların materyal kullanımı bakımından zenginleşmesi adına uygulamaya koyduğu sömestr eğitim programı ile çocukların verimli bir tatil dönemi geçirmesine olanak sağlıyor. Astronomi, fizik, matematik ve kimya alanlarına yönelik bir eğitim planı çizen EGEÇEM, ilkokul ve ortaokul düzeyinde ki çocuklara özel geliştirdiği materyallerle birlikte uygulamalı olarak müfredata uygun ve kalıcı belleğe yönelik bir eğitim vermeyi amaçlıyor.

UYGULAMALI VE EĞLENCELİ
Prof. Dr. Hülya Yılmaz, öğrencilerin tatil döneminde zararlı oyunlar oynamak yerine uygulamalı ve eğlenceli eğitim programları ile daha verimli bir tatil süreci geçirmelerini amaçladıklarını belirtti. Prof. Dr. Yılmaz; “14 yıldır bu faydalı eğitim planları çerçevesinde tatil dönemlerinde öğrencilerimizin faydalı kazanımlar elde etmesini amaçlıyoruz. Fen, matematik, mühendislik alanlarında öğrencilerin bir veya birden fazla materyal üzerinden, bu alanlara yönelik zeka geliştirici ve pratiklik kazandırıcı eğitimler vermeye çalışıyoruz. Öncelikli amacımız aldıkları müfredat uygun olarak derslerinde ki başarılarına yardımcı olmak ve derslerine yönelik farklı bakış açılarını geliştirerek okullarında ki eğitimi pekiştirmek” diye konuştu.

Çocukların bu eğitim kapsamında kendi materyallerini de geliştirmelerine olanak sağladıklarını belirten Prof. Dr. Yılmaz, eğitimlerin sömestr tatilinin  ilk haftasında ve 3 gün süreyle gerçekleştirileceğini söyledi.(BB-FOÖ/OK)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.