Ege'de Bir Hafta İçinde Bin Deprem!

Ege'de Bir Hafta İçinde Bin Deprem!

Son 1 hafta içerisinde Ege'de bin deprem yaşandı!

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nün verileri incelendiğinde, Manisa'nın Akhisar İlçesi'nde art arda gerçekleşen depremler dikkat çekiyor
Manisa’da Akhisar merkezli art arda gerçekleşen depremler korkutuyor. Gün içerisinde 2 dakika arayla 4,1 ve 4,2 büyüklüğünde iki deprem meydana gelirken, yapılan açıklamalara göre Akhisar’da en son geçtiğimiz pazartesi meydana gelen 4.6 şiddetinde depremden sonra 1000 kadar deprem yaşandı. Bu depremlerden 7’si 4 ve üzeri, 29’u ise 3 ile 4 arasında değişen şiddetlerle gerçekleşti.

Manisa Akhisar’da bugün 4’ün üzerinde şiddeti olan iki depremin art arda yaşanması vatandaşları korkuttu. Geçtiğimiz pazartesiden itibaren sürekli deprem yaşanan bölge ile ilgili açıklamalar yapan T.C. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı, bugün ilk olarak saat 05.49'da 38.9273 enlem ve 27.743 boylamda (Ballıca, Hamidiye Bünyan Osmaniye Mahalleleri çevresi) 6.92 km derinlikte 4.1 şiddetinde deprem meydana geldiğini açıkladı. Bu depremden 2 dakika sonra saat 05.51'de yine aynı enlem ve boylamda yerin 5.25 km derinliğinde bu defa 4.2 şiddetinde deprem meydana geldi. Bu iki depremin hemen ardından ise yine aynı bölgede saat 06.02'de 18 km derinlikte 3.5 şiddetinde deprem meydana geldi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.