EGE’DE SAĞLIK TURİZMİ

EGE’DE SAĞLIK TURİZMİ

Türkiye’nin turizm alanındaki en büyük buluşmalarından TRAVEL TURKEY İZMİR’de; Almanya, İngiltere, Rusya, Hindistan ve Suudi Arabistan’ın aralarında bulunduğu 35 ülkeden gelen sağlık turizmi profesyonelleri, turizm sektörü temsilcileriyle bir araya geldi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ ve TÜRSAB ortaklığıyla, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde düzenlenen TRAVEL TURKEY İZMİR Turizm Fuar ve Kongresi, sağlık ve gastronomi turizmi üzerine yoğun bir program sunmaya devam ediyor.
10. TRAVEL TURKEY İZMİR Fuarı kapsamında bu yıl ilk kez T.C. Ekonomi Bakanlığı, T.C. Sağlık Bakanlığı, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı destekleriyle “Sağlık Turizmi Özel Bölümü“ açıldı. Sağlık alanında; sektör temsilcileri dünyanın farklı bölgelerinden gelen sağlık yatırımcılarıyla temaslarda bulundu. Türkiye başta olmak üzere; Almanya, Azerbaycan, Bangladeş, Belarus, Birleşik Arap Emirlikleri, Çad, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Etiyopya, Fas, Fransa, Gana, Gine, Güney Sudan Cumhuriyeti, Hindistan, Hollanda, Irak, İngiltere, İran, Kamerun, Kazakistan, Kenya, Kırgızistan, Kuveyt, Nijerya, Özbekistan, Pakistan, Romanya, Rusya, Senegal, Somali, Suudi Arabistan, Ukrayna, Umman ve Yunanistan’dan gelen 100’e yakın alım heyeti temsilcisi hem temaslarda bulundu hem de eğitimlere katıldı.
STANTLARA VE PANELLERE YOĞUN İLGİ
Sağlık turizminin geliştirilmesine ve ülkemizin sağlık imkanlarının tanıtılmasına yönelik olarak düzenlenen Sağlık Turizmi Özel Bölümü‘nde; zayıflama ve diyet kliniklerinden saç ekim merkezlerine, tüp bebek hastanelerinden termal otellere, hastanelerden sağlık turizmi acentalarına sağlık alanında hizmet veren pek çok firma stant açtı.
Stantların yanı sıra Sağlık Turizmi Forum Alanı’nda 8 – 9 Aralık tarihlerinde düzenlenen panellerde; sağlık turizminin dünü, bugüne ve yarını ilgi çekici konular, alanında uzman konuşmacılarla masaya yatırıldı. İlk gün sunumlarla ve sertifika programlarıyla dolu dolu geçen paneller, ikinci gün hem yurtiçinden hem de yurtdışından dinleyicilerin yoğun katılımıyla gerçekleşti.
TERMAL SPA VE WELLNESS’DAN GELEN SAĞLIK

Akademisyenlerin ve sektör uzmanlarının konuşmacı olarak katıldığı panellerde 20’den fazla konuşmacı Sağlık Turizmi Forum Alanı’ndaydı. Eğitim, panel ve sertifika programlarıyla 2 gün boyunca dolu dolu geçen etkinlikte; “Sağlık Turizmi Eğitim ve Sertifika Programı”, “Türkiye’de Sağlık Turizminde Termal Spa&Wellness Potansiyeli ve Geleceği”, “Ege’de Sağlık Turizminin Potansiyeli ve Geleceği” konuları ele alındı. Günümüzün en trend sağlık turizmi alanlarından olan termal spa ve wellness turizmi paneline konuşmacı olarak katılan Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme (THTC) – Spa ve Wellness Merkezleri Grup Başkanı, Hakan Balcan wellness sektörü hakkında bilgi verdi. Hakan Balcan, dünyanın en hızlı büyüyen sektörlerinden biri olan wellness hakkında dikkat çekici veriler paylaştı. Global sağlık harcamalarının yüzde 50’sinin wellness harcamaları olduğunu söyleyen Balcan sözlerine şu şekilde devam etti: “2015 yılında 691 milyon wellness seyahati gerçekleşti. Büyüme fırsatı çok büyük olan bu pazarda dünya çapında 27 bin 507 termal işletme bulunuyor. Wellness denildiğinde insanların aklına sadece masaj, bakım ve zayıflama programı geliyor ancak günde 1 saat yürümek bile wellnesstır.”

EGE’DE SAĞLIK TURİZMİ

Ege Bölgesi’ni sağlık turizminde geliştirmek amacıyla düzenlenen “Ege’de Sağlık Turizminin – Potansiyeli ve Geleceği” konulu panelde; İzmir, Aydın, Denizli ve Muğla illerinin turizm potansiyeli ve geleceği değerlendirildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.