Ege'de “Türkiye ve Avrupa Birliği’nden İş, Eğitim ve Burs Fırsatları” semineri

Ege'de “Türkiye ve Avrupa Birliği’nden İş, Eğitim ve Burs Fırsatları” semineri

Program sonunda katılımcılara “DEZÖDES Katılım Belgesi” verildi.

Şefika Bal, Melis Karakuzulu, Gizem Kara / İZMİR (Ege Ajans) - Ege Üniversitesi Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi’nde  Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu –DEZÖDES- (Dezavantajlı Öğrencileri Destekleme Projesi) kapsamında  “Türkiye ve Avrupa Birliği’nden İş, Eğitim Ve Burs Fırsatları” konulu  “Kariyeriniz ve Siz” adlı bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Egeliler tarafından yoğun ilgiyle karşılanan toplantıda öğrencilik hayatı ve mezuniyet sonrası karşılaşılan sorunlar ile ilgili çözüm önerileri sunuldu.

İŞKUR (Türkiye İş Kurumu), KYK (Kredi ve Yurtlar Kurumu), KOSGEB (Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Destekleme İdaresi Başkanlığı) kurumlarının temsilcileri tarafından öğrencilere geniş çaplı bilgiler verildi. Türkiye içerisinde 7 bölge ve 7 ilde kariyer rehberliği yaparak öğrencilerin iş hayatlarına iyi bir giriş yapmalarını ve ülkede istihdam yaratmayı amaçlayan DEZÖDES tarafından yurtdışı eğitimi-stajı ve gönüllü projeleri hakkında yapılan çalışmalardan da bahsedildi.

Lisans hayatı boyunca yalnızca alınan diplomanın yeterli olmadığından bahseden Türkiye Ulusal Ajansı Sorumlusu Abdullah Şahin, öğrencilerin kendilerini her yönüyle geliştirip her geçen gün Cv’lerine yeni şeyler eklemeleri gerektiğini söyledi. Zekanın tek başına hiçbir anlam ifade etmediğini belirten Şahin, öğrencilerin Erasmus+, Avrupa gönüllü hizmeti, öğrenim ve staj hareketliliği gibi hizmetlerden yararlanılması gerektiğini söyledi.

KOSGEB Kobi Uzman Yardımcısı Gökhan Ayçiçek, mezun olduktan sonra kendi işlerinin patronu olmak isteyen öğrencilere önemli açıklamalarda bulundu. İş başı eğitim programı, iş ve meslek danışmanlığı, işgücü istihdamı, KOSGEB yardımları hakkında bilgiler vererek bu programlara katılmanın faydalarını ve kimlerin katılabileceğini anlattı.

Program  sonunda katılımcılara “DEZÖDES Katılım Belgesi” verildi. Etkinlik öncesi sunumlarını gerçekleştiren kurumların stantları açıldı ve soruları olan öğrencilerle yüzyüze temas kuruldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.