Egeli bilim insanlarından hazır giyim projesi!

Egeli bilim insanlarından hazır giyim projesi!

Ege Üniversitesi (EÜ) Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Seher Kanat’ın yürüttüğü projeye TÜBİTAK'tan destek geldi.

Ege Üniversitesi (EÜ) Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Seher Kanat’ın yürütücülüğünü yaptığı,  araştırma ekibinde EÜ Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turan Atılgan’ın bulunduğu “COVID-19 Salgınının Hazır Giyim Sektöründe Tedarik Zinciri Yönetimine Etkileri ve Olası Çözüm Önerileri” başlıklı proje, TÜBİTAK ARDEB 1001 Programı kapsamında açılan “COVID-19 ve Toplum: Salgının Sosyal, Beşeri ve Ekonomik Etkileri, Sorunlar ve Çözümler” başlıklı çağrı kapsamında destek almaya hak kazandı.

Araştırma ekibini tebrik eden Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversitemiz bilim insanları, Türk hazır giyim sektöründe tedarik zinciri yönetiminin COVID-19 salgınından nasıl etkilendiğini tespit etmek ve bu etkilerden kaynaklanabilecek olumsuzluklara karşın olası çözüm önerileri sunmak üzere hazırladıkları proje, TÜBİTAK tarafından destek almaya hak kazandı. Tekstil mühendisliği ve işletme konularının birleşiminden oluşan, disiplinler arası proje niteliğini taşıyan proje, TÜBİTAK SOBAG Grubu tarafından yapılan COVID-19 ve Toplum Çağrısı sonrasında gerçekleştirilen 682 başvuru arasından kabul edilen ve desteklenemeye hak kazanan 102 projeden biri oldu. Proje ayrıca, üniversitemiz akademisyenleri tarafından yapılan başvurulardan kabul edilen 3 projeden birisi. Proje ekibine teşekkür ediyor,  başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Projenin içeriği ile ilgili bilgi veren EÜ Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Seher Kanat, “Proje, hem global hazır giyim pazarındaki hem de Türkiye ekonomisindeki yerini ve önemini korumaya devam eden Türk hazır giyim sektöründe tedarik zinciri yönetiminin COVID-19 salgınından nasıl etkilendiğini tespit etmeyi ve bu etkilerden kaynaklanabilecek olumsuzluklara karşın olası çözüm önerileri belirlemeyi amaçlamaktadır. Bu amaç doğrultusunda Türkiye’de hazır giyim sektörünün yoğun olarak kümelendiği İstanbul, İzmir, Denizli ve Bursa illerinde faaliyet gösteren ve bu illerin sanayi odalarına kayıtlı olan hazır giyim işletmelerinden basit tesadüfi örnekleme yöntemine göre seçilecek olan 382 hazır giyim işletmesinin üst düzey yöneticileri ile bir anket çalışması gerçekleştirilecektir. Böylece, Türkiye ihracatından 2019 yılı itibariyle yüzde 10 pay alan ve dünyanın altıncı büyük tedarikçisi olan sektöre yönelik gerçekleştirilecek olan projenin sonuçlanması ile ortaya konacak olan etkiler ve olası çözüm önerileri gelecekte yaşanabilecek benzer salgınlar öncesinde sektörün olası durumuna ve ne gibi önlemler alınması gerektiğine ışık tutacak bir rehber niteliğinde olacaktır” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.