Egeli ihracatçılardan, Tariş Zeytinyağı’na ziyaret

Egeli ihracatçılardan, Tariş Zeytinyağı’na ziyaret

Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği (EZZİB) Yönetim Kurulu Başkan ve üyeleri, Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği’ni ziyaret etti.

Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Başkanı Davut Er’in başkanlığında ziyaret eden heyeti Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Başkanı Hilmi Sürek, ve Genel Müdür Güngör Şarman kabul etti. Sektörel değerlendirme ve gelişmelerin ağırlık kazandığı toplantıda, Türkiye’nin dünya ikinciliği hedefine ulaşmak için konunun tüm taraflarının güç birliği içinde olması gerektiği vurgulandı. 


Ziyarete ev sahipliği yapan Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Sürek, Türkiye’nin katma değeri en yüksek tarımsal ürünlerinden olan ve aynı zamanda kültürel bir mirası temsil eden zeytin ve zeytinyağının hak ettiği yere gelmesi için sektörün tüm bileşenlerinin güç birliği içinde olması gerektiğinin altını çizdi. Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Türkiye’yi İspanya’dan sonra dünya ikinciliğine taşımak için koyduğu önemli hedefleri hatırlatan Sürek, “Bu hedefe ulaşmak için hepimiz taşın altına elimizi koymalıyız” diye konuştu. 


Türkiye’nin 2002 yılından bu yana Bakanlık desteğiyle sektöre büyük yatırımlar yaptığını kaydeden EZZİB Yönetim Kurulu Başkanı Davut Er de, “Türkiye yakın bir gelecekte 650 bin ton zeytinyağı ve 1 milyon 200 bin ton sofralık zeytin rekoltesi bekliyor. Biz de üretim ve üretimde kalitenin arttırılması konusunda görüş alışverişinde bulunmaktan memnuniyet duyduk” dedi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.