Egeli Masterler'dan önce sağlık

Egeli Masterler'dan önce sağlık

Ege Masterler Federasyonu (EMF) Ege Masterler Futbol ligi 2019-2020 sezonunu olduğu haliyle tescil etti.  

Sporcuların yaş durumlarını da gözönüne alan EMF Yönetim Kurulu “Önce sağlık” diyerek son  puan durumuna göre grup birincilerini ilan etti. Bu yıla özel olarak tüm takımlara kupa takdim edileceği açıklandı.

TÜM TAKIMLAR ŞAMPİYON

(+ 40 yaş kategorisinde 3 grupta 35 , +50 yaş kategorisinde 1 grupta 13 olmak üzere) 4 grupta toplam 48 takımla gerçekleştirilen Ege Masterler Futbol Ligi 10 Mart’ta oynanan son maçlarda ki haliyle tescil edildi. + 40 yaş lig gruplarında Balçova, Soma ve Ege Üniversitesi Sağlık Gücü, +50 yaş kategorisinde Akhisar 1970 masterler takımlarının grup birincilikleri onaylandı. Ancak koronavirüs pandemisi nedeniyle tamamlanamayan ligin hatırasına tüm katılan tüm takımlara kupa verilerek ödüllendirilmesi kararlaştırıldı.

ÖNCE SAĞLIK

EMF Başkanı Haldun Dokel; tüm dünya ile birlikte ülkemizin de yaşadığı zorlu bir sağlık süreci yaşandığını, önce sağlık, dostluk ve kardeşlik parolasıyla spor yapan master ve veteran sporcuları riske atmak istemediklerini söyledi.  Haldun Dokel;” Yönetim kurulu olarak yapmış olduğumuz toplantı sonucu dünya da ve ülkemizde devam eden Covid-19 pandemisi nedeniyle sporcu kardeşlerimizi en ufak bir hastalık riskine karşı korumak amacıyla 2019-20 sezonunu tescil ettik. Spor tesislerimizde gerek ev sahibi gerekse misafir takım oyuncularımızın hijyen kurallarına uymakta zorlanacağı düşüncesindeyiz. Aylardır antrenman eksiği olan sporcu arkadaşlarımızın kısa sürede fiziken hazır duruma gelemeyecektir. Bu nedenle sportif sakatlanmalara yol açılacaktır. Daha sağlıklı günlerde buluşmak ve sağlıklı spor yapabilmek en büyük amacımızdır. Lig ile birlikte yaz plaj futbolu turnuvamızı da iptal ettik. Federasyon Kupası Turnuvası ile ilgili kararımızı Eylül ayında vereceğiz.”dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.