Egeli Turizmci Alman Pazarı İçin ITB Berlin’de

Egeli Turizmci Alman Pazarı İçin ITB Berlin’de

Egeli turizmciler, dünyanın en büyük turizm fuarlarından Berlin 2017 Uluslararası Turizm Borsası’nda (ITB Berlin) çıkış yolu arıyor. 

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, “İzmir ve Ege’nin en büyük turist kaynağı Almanya’dan gelen turist sayısını arttırmak ve geçmiş yıllardaki seviyeyi yakalayabilmek için girişimlerde bulunacağız” dedi.

Almanya’nın başkenti Berlin’de 8 - 12 Mart 2017 tarihleri arasında düzenlenen ITB Berlin, 5 kıta ve 187 ülkeden 1000 dolayında üst düzey nitelikli alıcıyı 10 bin dolayında katılımcı, 26 bin dolayında kongre ziyaretçisini buluşturacak. Berlin Fuar Merkezi’nde 160 bin metrekare alan üzerinde kurulacak ITB Berlin, 60 bin ziyaretçi, 120 bin dolayında ticari ziyaretçiyi ağırlayacak. 

Botswana’nın resmi partner ülke olarak belirlendiği ITB Berlin 2017’de salonların yerleşimi planlanırken coğrafi konumların yanı sıra öne çıkan turistik hedeflerin göz önünde bulundurulduğu belirtiliyor. Macera seyahati, iş seyahati, e-yolculuk dünyası, LGBT seyahati, kültür turizmi, lüks turizm, sağlık turizmi, gençlik seyahati ve ekonomik konaklama seçenekleri, ITB Berlin’de öne çıkan seyahat hedefleri olarak sıralanıyor.

TÜROFED Başkan Yardımcısı ve Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, Almanya’nın Türkiye, Ege ve İzmir için önemli bir pazar olduğuna dikkat çekti. İzmir’in en büyük turist kaynağı olan Almanya’dan 2006 yılında 225 bin dolayında turist çektiğini, kruvaziyer pazarının da zirve yaptığı 2011 yılında bu sayının 374 bin kişiyle en tepe noktasına ulaştığını hatıratan İşler, yaşanan gelişmeleri şöyle anlattı:

“ETİK’in yayınladığı İzmir Turizmi Gelişme Eğilimleri Analizi Raporu’na göre, Alman pazarı 2012 yılından beri gerileme içinde. 2015 yılında Almanya’dan gelenlerin sayısı 2011 tepe noktasına göre yüzde 7 azalarak 348 bin bandına geriledi. 2016’da daha sert bir düşüş yaşayan pazarda yüzde 23,5 gerilemeyle Almanya pazarında 80 bin 100 turist kaybedildi. Bu kaybı telafi etmemiz, Alman pazarını yeniden İzmir’e kazandırmamız gerekiyor.”

Egeli turizmcilerin yalnızca tesislerini değil, beldelerini, kentlerini, bölgelerini ve genel olarak ülkelerini tanıtmak üzere ITB Berlin’e çıkartma yapacağını belirten TÜROFED Başkan Yardımcısı ve ETİK Başkanı Mehmet İşler, “Turizm sektörü olarak 2016 yılında aldığımız ağır yaraları 2017 yılında sarmayı ümit ediyoruz” dedi.  ITB Berlin’i turist potansiyelini arttırmak için önemli bir tanıtım fırsatı olarak gördüklerini söyleyen İşler, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ülkemizde turizm sektörü bilinen nedenlerle zor durumda.  ITB Berlin’de İzmir ve Ege’nin en büyük turist kaynağı Almanya’dan gelen turist sayısını arttırmak ve geçmiş yıllardaki seviyeyi yakalayabilmek için girişimlerde bulunacağız. Sektördeki diğer arkadaşlarımızla birlikte ülkemizi tanıtmak ve turizm potansiyelini arttırmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Hükümetten ve yerel yönetimlerden bu çabalarımıza destek bekliyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.