Egelim Lojistik Volvo'yla Büyüdü

Egelim Lojistik Volvo'yla Büyüdü

Ege'nin sayılı olan lojistik şirketlerinden Egelim Lojistik atılım yaparak filosuna 42 yeni Volvo Trucks kattı.

Ege'nin lider lojistik firmalarından ‘Egelim Lojistik’ artan talepler doğrultusunda,  42 adet yeni Volvo Trucks çekici alımı yaparak araç filosunu güçlendirdi.

İzmir’in Aliağa İlçesi’nde 1988 yılından bugüne hizmet veren Egelim Lojistik,  filosuna kazandırdığı yeni araçlarını kamuoyuna tanıttı.

Volvo Firmasıyla ortak bir basın toplantısı düzenleyen Egelim Lojistik A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Erim,  basın mensuplarına firmasının başarı hikayesini ve gelecekteki hedeflerini anlattı.

Basın toplantısında hazır bulunan Volvo Grup Kamyonları Ticari Direktörü Şafak Tuğut da, Volvo Trucks adına teslimatını gerçekleştirdiği araçların teknik özellikleri ve donanımları hakkında bilgi verdi. Özellikle son yılların yükselen yıldızı olarak görülen Egelim Lojistik, gerçekleştirdiği 5 milyon Euro değerindeki bu yatırımla gücüne güç, kalitesine kalite katarken, hedeflerini de zenginleştirdi. 200 araçlık filosuyla yaklaşık beş yüz kişiye istihdam sağlayan ve yörede önemli bir iş kapısı haline gelen ‘Egelim Lojistik’in yükselişi bölge halkının da gurur kaynağı oldu.

ALİAĞA’YA LOJİSTİK ANLAMDA YATIRIM YAPILMALI

Basın toplantısında bölgede faaliyet gösteren lojistik firmalarının yaşadığı sorunlara da değinen Egelim Lojistik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Erim,  “Lojistik sektörünün ülke ekonomisindeki önemi ve katkısı tartışılmaz. Ege, lojistik alanında gelişmeye devam etmekle birlikte daha fazla yatırım ve altyapı gerekiyor. Aliağa Ticaret Odası’nın verdiği bilgilere göre sadece Aliağa Bölgesi’nde günlük 5 bin kamyon giriş-çıkış yapmaktadır. Ancak lojistik şirketleri için zaman ve giderler çok önemli olduğundan bu konularda tasarruf yapmamızı sağlayacak bir altyapının oluşturulması bölgemiz için önemli. Bu nedenle bölgemizin lojistik anlamında gelişmesi için daha fazla yatırıma ihtiyaç olduğu inancındayız” dedi.

VOLVO GÜCÜMÜZE GÜÇ KATACAK

Yatırım yaptıkları lojistik alanında amaçlarının, büyümek ve daha çok istihdam sağlamak olduğunu belirten Kemal Erim, şöyle konuştu:  “Aliağa Bölgesi’nde yıllardır vergi rekortmeni olarak titizlikle yatırım yaptığımız lojistik alanında amacımız, daha da büyümek ve daha çok istihdam sağlamak. Aliağa merkezli olarak Ege Bölgesi’ndeki gelişime öncülük ediyoruz. Böyle bir büyüme içinde iş ortaklarımızı titizlikle seçiyoruz. Volvo kamyon ve çekicilerinin dünya çapındaki liderliği ve kalitesi filomuza güç katacak. Özellikle gıda ve inşaat alanında sunduğumuz lojistik hizmetlerinde, hem zaman hem de işletim maliyetlerinde tasarruf yapabilmek çok önemli. Volvo Trucks kalitesi ve teknolojisi ile bakım ve arıza giderlerinden tasarruf sağlayarak araçlarımızın yollarda hizmet verdiği zamanı arttırırken yakıt tasarrufu ile rekabet gücümüze katkıda bulunuyor”

VOLVO İLE YILDA 3 TRİLYON KAZANÇ OLACAK

Genel giderler arasında payı yüzde 35’lere tekabül eden akaryakıt maliyetlerini düşürmek için çareler aradıklarını açıklayan Kemal Erim,  sözlerini şöyle sürdürdü: “Egelim Lojistik olarak filomuzu ve operasyonlarımızı göz önünde bulundurduğumuzda yılda sağladığımız yüzde 1’lik yakıt tasarrufunun getirisi yaklaşık 1 Trilyona eş değer oluyor. Bu çok önemli bir rakamdır. Volvo Trucks’dan teslim aldığımız yeni araçlarla tasarrufun yüzde 3’lere kadar artacağını ön görüyoruz. Bu da filomuz için ortalama 3 Trilyon civarında bir kazanım anlamına geliyor”

VOLVO ‘TERZİ USULÜ’ ÇALIŞIYOR

Volvo Trucks’ı tercih etmelerindeki en önemli nedenlerden birisinin de ‘terzi usulü’ çalışma olduğunu sözlerine ekleyen Kemal Erim, “Volvo bizim ihtiyacımıza göre, en uygun aks uzunluğu, güç ve işlevlerde çekiciler üreterek teslim etti. Böylece araçlarımızdan kullanımımıza göre optimum yarar sağlayacağız. Bu aynen terzinin kişiye özel takım elbise dikmesi gibi.” diye konuştu.

 EGELİM LOJİSTİKLE ÇALIŞMAKTAN MUTLULUK DUYUYORUZ

Volvo Grup Kamyonları Ticari Direktörü Şafak Tuğut yaptığı açıklamada, “Öncelikle altını çizmek isteriz ki alanında lider olan bir araç üreticisi olarak Egelim Lojistik gibi bölgesinde kalkınma sağlayan bir lojistik şirketine ürünlerimizi teslim etmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Egelim Lojistik’in sunduğu hizmetlere yönelik olarak Volvo FH, FM ve FMX serisini kapsayan farklı ürün gamlarından geniş bir yelpazede bir filo teslimatı gerçekleştirdik. Egelim Lojistik, bu araçlardan bir kısmının alımında Euro 6 motoru tercih etti. Egelim Lojistik’i kısa vadede iş hacimlerini ve kazançlarını arttıracak yatırımlarından dolayı tebrik ediyoruz” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.