EGEM Platformu'ndan Başkan Yavaş'a ziyaret!

EGEM Platformu'ndan Başkan Yavaş'a ziyaret!

Egem Platformu, eş başkanlar ve yönetim kurulu üyelerinden oluşan bir heyetle Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a bir hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Ankara'da faaliyet gösteren Ege illerinin dernek ve vakıfları tarafından 2005 yılında kurulan Egem Platformu, eş başkanlar ve yönetim kurulu üyelerinden oluşan bir heyetle Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a bir hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

26 Haziran 2019 çarşamba günü düzenlenen ziyarette dönem başkanı Aydınlılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Halil Apaydın, Afyonkarahisar ve İlçeleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Mehmet Ali Özerkan, Denizlililer Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Özkul, İzmir Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Yasin Aksu, Kütahya İlinden Yetişenler Derneği Ankara Şubesi Başkanı Nuri Uygun, Manisalılar Mesir ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Recep Gezinti, Uşaklılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nuray Salıcı ve dernek ve vakıfların yönetim kurulu üyeleri hazır bulundu.

Tanışma ve iyi dileklerin sunulmasının ardından, dönem başkanı Aydınlılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Halil Apaydın, Egem Platformu'nun hangi amaçlarla kurulduğunu, ne gibi faaliyetler yaptığını ve nihayetinde hemşehri dayanışması adına önümüzdeki zamanda yapmayı amaçladıkları projeler hakkında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a bilgiler verdi. Apaydın; "Biz, Ankara'da faaliyet gösteren Ege illeri dernek ve vakıfları olarak, 2005 yılında Egem Platformu kurumsal yapısı altında bir araya geldik. Her birimiz kendi il dernek ve vakıflarında Ankara'da ikamet eden hemşehrilerimizi bir araya getirmek ve hemşehri dayanışmamızı sağlamak adına faaliyetlerimizi sürdürüyorduk. Daha sonra bu faaliyetlerimizi, "birlikten kuvvet doğar" düsturuyla ve ortak hareket etmek suretiyle adeta bir Egeliler dayanışmasına çevirerek, hem sosyal ve ekonomik hayatta, hem de bürokraside daha etkin ve başarılı olabilmek maksadıyla adını Egem Platformu olarak belirlediğimiz bu çatı altında yapmaya karar verdik. O günden beri de Ankara'daki Egeli hemşehrilerimizin dayanışmasının ve etkileşiminin önemli ölçüde arttığına şahit olduk. Hemşerilerimiz de bizim bu çalışmalarımıza azami ölçüde destek vermektedirler. Bundan sonra da aynı birlik ve beraberlik duygusuyla faaliyetlerimizi sürdürmek ve Ankara'da yaşayan Egeli hemşehrilerimizin dayanışmasına mümkün olan en yüksek düzeyde katkıyı sağlamayı amaçlamaktayız." dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a yeni görevinde başarı ve hayırlı olsun dileklerini ileten Egem Platformu eş başkanları, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nce düzenlenecek her türlü sosyal, kültürel ve ekonomik faaliyette, Ege illerinin tanıtımı noktasında üzerlerine düşen görevi yapmaya hazır olduklarını, bu doğrultuda Sayın Yavaş'la ve Büyükşehir Belediyesi'yle omuz omuza çalışmaktan memnuniyet duyacaklarını belirttiler.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da Egem Platformu'na nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, illerin bir araya gelmek suretiyle oluşturdukları bu hemşehri dayanışmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti. Kültürümüzün tanıtımı noktasında sivil toplum örgütlerine olduğu kadar belediyelere de görevler düştüğünü, böylesi çalışmaların kültürel olarak değerli olduğu kadar turizme de büyük katkılar sağlayacağını belirten ve bu doğrultuda gelecekte Büyükşehir Belediyesi bünyesinde gerçekleştirmeyi hedefledikleri sosyo-kültürel faaliyetlerden örnekler veren Başkan Mansur Yavaş, bu faaliyetlere Egem Platformu'nun da dahil olmasından ve Büyükşehir Belediyesi olarak Egem Platformu'yla işbirliği içinde olmaktan duyacağı memnuniyeti belirtti.

Keyifli bir sohbet havasında geçen ziyeret, Egem Platformu eş başkanlarınca Sayın Mansur Yavaş'a verilen yöresel hediyelerin ve fotoğraf çekimlerinin ardından sona erdi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.