Ege’nin geleceği, Ege Ekonomik Forum’da tartışılacak

Ege’nin geleceği, Ege Ekonomik Forum’da tartışılacak

22-23 Kasım tarihlerinde açılışını TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın gerçekleştireceği Ege Ekonomik Forumu’nun tanıtım toplantısında konuşan EGEV Başkanı Mehmet Ali Susam, “Ege ekonomisinin Türkiye’nin lokomotifi olmasını sağlayacağız” dedi

Mehmet Özdoğru - NTV & Özgencil Grup işbirliği ve Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı’nın (EGEV) bölge ortaklığıyla geçtiğimiz sene ilki gerçekleşen Ege Ekonomik Forum’un bu yıl 22-23 Kasım tarihlerinde ikincisi düzenleneceği bildirild. Global gündeme ek olarak “Yüksek Teknoloji”, “Sürdürülebilir Tarım ve Tarım 4.0” temalarının ele alınacağı organizasyonun açılış konuşmasını TBMM Başkanı Binali Yıldırım gerçekleştireceği Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun da yer alacağı organizasyona Türkiye’den ve yurt dışından önemli isimler de konuşmacı olarak katılacak. EGEV’in bölge ortaklığı, TOBB ve İzmir Kalkınma Ajansı destekleri, İzmir Turizm Tanıtma Vakfı, Ege İhracatçı Birlikleri, İzmir Ticaret Odası, İzmir Ticaret Borsası, ESBAŞ, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Ekonomi Üniversitesi işbirliğiyle tüm Ege Bölgesi’ni kapsayacak olan Ege Ekonomik Forum’un bu sene de “Küresel Gelişmeler Işığında Bölgesel Vizyon” sağlaması amaçlanıyor. “Değişen Küresel Ekonomik Sistemde Nasıl Doğru Konumlanabiliriz?” isimli oturumla başlayacak olan Ege Ekonomik Forum, “Yeni Denge Arayışında Ege’nin Rolü”, “Yarının Üretim Modeli: Endüstri 4.0”, “Yarının Dünyasında Ege Kentleri ve Yaşam Alanları”, “Tarım ve Gıdada Yeni Politika Arayışları”, “Tarım 4.0: Tarımın Geleceğinden Toplumların Geleceğine”, “Sürdürülebilir Hayvancılık ve Ege Bölgesi için Fırsatlar”, “Ege’nin Başarılı Kadınları” ve son olarak “Ege Bölgesi Spor Ekonomisi” konularıyla vizyon yaratmayı hedefliyor. 

22-23 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek, Ege Ekonomik Forum’un tanıtım toplantısı Mövenpick Otel’de yapıldı. Toplantıya; EGEV Başkanı Mehmet Ali Susam, NTV Ekonomi Müdürü Gökay Otyam, Özgencil Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Özgencil, İzmir Vali Yardımcısı, Cemil Özgür Öney ve meslek odalarının temsilcileri katıldı. Toplantıda konuşan EGEV Başkanı Mehmet Ali Susam, “İZKA’nın kuruluşu ile daha güçlü şekilde Ege ekonomisinin Türkiye’nin lokomotifi olmasını sağlayacağız. Ege her zaman önemini en üst düzeyde tutmuştur. Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış ve bu birikimler ile özellikle İzmir’de hem kurtuluşun hem de kuruluşun başlangıcı olan kent olarak önemli değere sahiptir. Merkezi hükümetimiz ve meclis başkanımızın bu toplantılara katkıları son derece önemlidir. Katılımcıların görüş ve önerileri direkt bakanlar tarafından not alınacak. Kadının toplumsal yaşama en etkin katıldığı kentlerden biri Ege. Ege’nin başarılı kadınlarını da konuşacağız. Forumun hem Türkiye’ye hem de bölgemize önemli katkıları olacağını düşünüyoruz. Bu sene uzak doğu ve Çin’den katılımcılarla perspektifimizi geniş tutacağız” ifadelerini kullandı. 

NTV Ekonomi Müdürü Gökay Otyam da yaptığı konuşmada, “Bu sene çok büyük bir heves ve istekle ikincisini gerçekleştiriyoruz. Sadece bölgesel değil uluslararası bir konferans zincirinin parçası olarak düşünüyoruz. Ege’nin ekonomik potansiyelini çok iyi biliyoruz. Ege, Türkiye’nin sadece batıya değil dünyaya açılan kapısı. Alternatif enerjisi tarım ürünlerinde sürdürülebilirlik, sanayi, turizm… Ekonomimin her alanında Ege’nin potansiyelini biliyoruz. Ege Bölgesi, günden güne ciddi anlamda büyüme sarf ediyor” diye konuştu.

  İzmir’in önemli bir ticaret, sanayi ve tarım kenti olduğunu ifade eden İzmir Vali Yardımcısı Cemil Özgür Öney ise, “Ege, ülkemizin en önemli lokomotif güçlerinden birisi. Ege Ekonomik Forum sayesinde, konuşulacak konularla yeni ufukların açılacağına inanıyorum. Hem ülkemiz hem İzmir adına yeni bir sinerji yaratacağına inanıyorum” dedi.

İzmir Ticaret Borsası (İTB) Meclis Başkanı Barış Kocagöz ise, “Geçtiğimiz yıl başarılı bir start verdikten sonra önümüzdeki yıllarda da gelenekselleşmesini umduğumuz ve hep destekleyeceğimiz bu güzel organizasyonda olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Borsa olarak ülkemizin ve Ege’nin tarımsal potansiyelini çok önemsiyoruz. Bu tip organizasyonlarla bu bilincin yerleştirilmesi çok önemli. Tarım ürünleri anlamında hiçbir ülkenin elde edemediği coğrafyaya sahip.” şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.