Ege'nin Turizmcilerinden Vefa Gecesi

Ege'nin Turizmcilerinden Vefa Gecesi

Egeli Turizmciler turizm eğitiminin duayen isimlerinden İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz’le vefa gecesinde bir araya geldi.

Egeli turizmciler, turizm eğitiminin duayenlerinden eski İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz’le vefa gecesinde bir araya geldi.  Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İşler,  İzmir’in turizm alanında gelişmesi için yoğun çaba harcayan Ediz’in bölge turizmine unutulmaz hizmetler verdiğini dile getirdi.

ETİK Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Mehmet İşler, yaş sınırından 01 Temmuz 2016 günü emekli olan İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz’in  ETİK’in danışma kurulu başkanı olduğunu hatırlattı. “Egeli turizmciler olarak onun bilgi, birikim, ve tecrübelerinden yararlanmaya devam edeceğiz” diyen İşler, Egeli turizmciler adına Ediz’e plaketini sunarken şunları söyledi:

“Sayın Abdülaziz Ediz, 1988 yılından buyana İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nde görev yapıyordu. Altı yıldır da il müdürlüğü görevini yürütüyordu. Hayatını turizm eğitimine, turizme adayan, görev süresince İzmir’in turizm alanında gelişmesi için yoğun çaba harcayan Sayın Abdülaziz Ediz’in hizmetleri unutulmaz. Emeklilik yaşamında da onun engin tecrübelerinden yararlanacağımız için sevinçliyiz.”

Egeli turizmcilerin davranışının kendisini çok duygulandırdığını belirten eski İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz, “1988 yılından buyana İzmir’deydim. Emeklilik yaşamında da İzmir’de olacağım. Turizmcilerle daha yakın çalışma fırsatı bulacağım” dedi. Ediz, gösterdiği vefa nedeniyle başta ETİK Başkanı Mehmet İşler olmak üzere tüm Egeli turizmcilere teşekkür etti.

Kimler katıldı?

Egeli turizmcilerin Manisa Spilos Otel’deki vefa gecesinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yöneticileri de Abdülaziz Ediz’i yalnız bırakmadı. Geceye ETİK Başkanı Mehmet İşler’in yanı sıra ETİK Başkan Yardımcıları Bülent Tercan ve Şinasi Akçay, ETİK Genel Sekreteri İlter Yılmaz, ETİK Yönetim Kurulu Üyeleri Özgür Ardil, Cazim Alaybaşı, Bilge Durdu, Hakan Tanık ve Uğur Morgül, ETİK Danışma Kurulu Başkan Yardımcısı Av. İlker Ünsever, ETİK üyesi kuruluşların yöneticileri Deniz Tokgün, Selin Avşar İnanlı, Engin Vurgun, Burhan Şentürk, Murat Ağbaba, Niyazi Oğlakçıoğlu, Hami Torcu, Uğur Şener Güngör, Mehmet Uçar, Bayram Ünal ve Murat Can Sakarya ile TAV İzmir Ön Büro Yöneticisi Ufuk Kayalar katıldı.

Bilgi notu: Abdülaziz Ediz kimdir?

1951 yılında Artvin Ardanuç'ta doğan Abdülaziz Ediz, Kırşehir Öğretmen Okulu'nu, ardından Ankara Ticaret ve Turizm Yüksek Öğretmen Okulu'nu bitirdi. Artvin, Bolu ve Kayseri ticaret liselerinde görev yaptı. 1980’de Ankara Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nde müdür olarak göreve başladı. Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi yüksek lisans programını tamamladı.

Hacettepe Üniversitesi Ankara Meslek Yüksek Okulu'nda öğretim görevliliği yaptı. Turizm Bakanlığı’nın İzmir Balçova’da açılan Turizm Eğitim Merkezi’nin kuruluşunda müdürlüğünü üstlendi. Dünya Çalışma Örgütü'nün (ILO) İtalya, Fransa, Almanya, İsviçre ve Avusturya’daki "Turizm Eğitim ve Öğretim Merkezleri, Turistik Tesislerde Eğitim ve Yönetim" konulu uygulamalı programına katıldı.

Üniversitedeki görevinden ayrıldıktan sonra Turizm Bakanlığı’na geçti. 1996 yılında İzmir İl Turizm Müdür Yardımcılığı'na atandı. İzmir’de turizm alan ve merkezleri, altyapı yatırımları, turizmin çeşitlendirilmesi, termal turizm alan ve merkezleri, turizm eğitimi, işletmecilik ve organizasyon konusunda çalışmalara katıldı. "Sekreterlik Davranışlar", "Büro Yönetimi ve Dosyalama Teknikleri" adlı kitapları yayımlandı. Evli ve iki çocuk babası.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.