Egepol Kalp ve Damar Mahzeni!

Egepol Kalp ve Damar Mahzeni!

Ali Eyce yazdı; Egepol Kalp ve Damar Mahzeni!

İzmir’in sayılı özel sağlık kuruluşlarından birisi Egepol.

İzmir’e ve İzmirlilere sağlık konusunda çok ama çok büyük faydaları olduğu konusunda hepimiz hemfikiriz.

Özel hastane olması ve hizmetin özel olması nedeniyle parası olana kaliteli sağlık hizmeti vermesini görmemezlikten gelirsek, sağlık açısından büyük bir kalite boşluğunu da doldurduğu şüphesiz.

Ancak gel gelelim, öyle olmasına rağmen, öyle görünmesine rağmen, öyle çalışmasına rağmen eksiklikleri de yok değil.

Mesela Kardiyoloji dediğimiz, kalp ve damar hastalıklarıyla ilgili birimin Egepol’un mahzen gibi, depo gibi yer altında bir yerde olması gerçekten inanılmaz bir durum.

Egepol’ün girişinde ve birinci katında pençeleri dışarı, hayat bakan, nefes alınabilecek, ferahlık veren lüks ve ferah karşılama, kayıt ve kafeterya yerleri varken, kalp veya damar rahatsızlığı olan hastaların yerin bir kat altında, nefes almayı bırakın, şöyle bir hava girsin diyecek pençeleri olmayan yerlerde yapılması gerçekten büyük bir handikap.

Kalp ve damar rahatsızlığından dolayı muayene olmak isteyen ve kontrol yaptırmak isteyip de sırasını bekleyenleri afakanların basmaması, ruhunun sıkılmaması, öldüm galiba yıkanmayı bekliyorum gibi düşünceleri taşımaması mümkün değil.

İçerde görev yapan doktor, hemşire ve tıbbı sekreterlerin Allah yardımcısı olsun.

Gün boyu mahzende gibi yaşayıp, sağlık dağıtmaya çalışan ruh hallerini düşünemiyorum bile.

Hangi hastalığa yakalanırsanız yakalanın doktorların söylediği bir cümle vardır, ‘Hastanın psikolojisi iyileşmenin yarısıdır’.

Kişi kendini rahat hissedecek ki, hayatta kalma mücadelesinde kendisine rahatsızlık veren duruma karşı vücudunda direnç oluşsun, iyileşmeye destek olsun.

Egepol’un mahzendeki kalp ve damar bölümüne muayene gitmek ise, başlı başına mücadelenin yarısını kaybetmek gibi bir şey.

Egepol’un yetkilileri, yönetim kurulları, yöneticileri, işletmecileri her ne varsa umarım buradan bir sonuç çıkartırlar.

Yoksa kalbi olanların, panik atak rahatsızlığı olanların, kapalı yerde kalma fobisi olanların Egepol’e gitmemesi şiddetle önerilir.

Bu arada İzmir İl Sağlık Müdürlüğünü de, Egepol’e, Kalp ve Damar muayenesinin yapıldığı mahzene davet ediyorum.

Vakitleri varsa bir çayı da makamlarında değil orada içsinler, çay bitene kadar kendilerini iyi hissetmezlerse hazır oraya kadar gelmişken tedaviye de başlarlar.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.