Egepol'e "bebek dostu hastane" ödülü

Egepol'e "bebek dostu hastane" ödülü

Özel İzmir Egepol Hastanesi, Sağlık Bakanlığı ve İzmir İl Sağlık Müdürlüğü tarafından verilen “Bebek Dostu Hastane” ödülüne layık görüldü.

Birçok hastane arasından başarılı uygulamaları nedeniyle seçilen Egepol Hastanesi Dünya Sağlık Örgütü ve Unicef tarafından belirlenen standartlara göre, Sağlık Bakanlığı'nın düzenlediği “Başarılı Anne Sütü” kampanyası kapsamında ödül kazandı.

Egepol Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Murat Çelik, her yeni doğan bebeğin mucizevi bir besin olan anne sütüyle beslenmesi gerektiğini ve bu konuda anne adaylarına gerekli bilgilendirmeler ve eğitimler verdiklerini belirtti.

EKİP OLARAK ÇALIŞIYORUZ

Kuruldukları günden beri anne ve bebek sağlığına yönelik yaptıkları çalışmalar nedeniyle bu anlamlı ödülü kazandıklarını ifade eden Dr. Çelik,”Hastanemizde görev yapan ebe, hemşire ve doktorlarla birlikte bir ekip olarak anne adaylarını anne sütü konusunda bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Bebeklerin sağlıklı bir yaşam sürebilmesi için ilk 6 ay anne sütü almaları çok önemli. Anne adaylarına hamilelikten başlayarak pratik uygulamalarla bebeği nasıl emzirebileceklerini ve konunun önemini anlatıyoruz. Bebek Dostu hastane ünvanıyla birlikte kalitemiz Sağlık Bakanlığı tarafından da tescillenmiş oldu” diye konuştu.

Uzm. Dr. Murat Çelik, hastanede yılda 5 bine yakın doğum gerçekleştirildiğini ve Egepol Hastanesi'nin Yeni Doğan ünitesiyle de Ege bölgesinde önemli bir ihtiyaca cevap verdiğini sözlerine ekledi.  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.