EGİAD Flarmoni Orkestrası geliyor

EGİAD Flarmoni Orkestrası geliyor

Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD)’de seçim heyecanında sona yaklaşılırken EGİAD30 Çalışma Grubu adına başkan adayı olan Mustafa Aslan, EGİAD'ın sanata ve sanatçıya verdiği bir adım ileri taşıyarak EGİAD Flarmoni Orkestrası kuracaklarını açıkladı.

Yaklaşık yediyüz üyeye ulaşan EGİAD’ı dinamik, şeffaf bir yönetim anlayışıyla geleceğe emin adımlarla taşımayı hedefleyen EGİAD30 Çalışma Grubu lideri Mustafa Aslan, siyasetten ve ideolojilerden uzak ekonomik ve toplumsal konularda içerik geliştireceklerini söyledi. Eğitim ve sanatın gelişmiş bir toplum için vazgeçilmez unsurlar olduğunu ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ten öğrendiklerini vurgulayan Mustafa Aslan, “Uzun yıllar boyunca farklı girişimlerle kültür ve sanatı destekledik ve bugün çok daha kurumsal bir çerçevede bu çalışmalarımızı sürdürmeye kararlıyız. Belki trio olarak başlayacak, sonra quartet olabilecek ve ilerleyen dönemlerde EGİAD Flarmoni Orkestrası haline gelecek bir başlangıç yeni dönem hedeflerimizden biridir. EGİAD ailemizin bir üyesi olan Olten Flarmoni bu doğrultuda güzel bir örnek olarak bize yol göstermektedir. Klasik müzik, bir bireysel gelişim aracı olmasının yanında toplumsal gelişmişlik göstergesi ve kültürleri birbiriyle kaynaştırma gücüne sahip bir sanat dalıdır. EGİAD Flarmoni, şehrimize bu sanatı sunarak çağdaş Türkiye'nin oluşumuna katkıda bulunma kararlılığıyla çalışmalarını sürdürecektir” dedi.

EGİAD'ın yeni dönemde de etkin bir iş insanları derneği olarak çalışmalarına devam edeceğini hatırlatan Mustafa Aslan, “Bildiğiniz üzere artık bir çok özel girişim sanata katkı koyabilmek adına flarmoni orkestrası oluşturmakta. Özel girişimle oluşmuş flarmoni orkestrasının başlangıç hikayesi gibi EGİAD Oda Orkestrası ya da quartet olabilir. Bizim de açıkçası bu dönem yapmak istediğimiz bu. İki, üç belki dört dönem sonra flarmoni orkestrası hedefi olan ve oraya doğru evrilecek bir girişimimiz olacak. Sosyal Kültürel Etkinlik Merkezimiz’de veya diğer yerlerde performans gösterecek olan bu orkestramızda EGİAD için sanata katkı koymak adına öncü bir girişim olacak” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.