EGİAD Terör Saldırısını Lanetledi

EGİAD Terör Saldırısını Lanetledi

EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Buğra İlter İstanbul'da düzenlenen terör saldırısını lanetledi.

EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Buğra İlter İstanbul’da polisimize ve sivil vatandaşlarımıza yönelik düzenlenen bombalı saldırıyı şiddetle lanetlediklerini belirterek “ İçimiz bir kez daha yanıyor. Milletimizin başı sağ olsun. Şehitlerimize Allah’tan rahmet , yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Bu hain plan milletimizin birlik ve beraberliği sayesinde amacına ulaşamayacaktır. Devletimiz gücü ve  milletimizin kararlılığı ile terörü Türkiye’nin gündeminden çıkaracağız” dedi.  

Nereden gelirse gelsin terörist eylemlerin temel amacının toplumsal barışı bozmak, huzur ve güven ortamını ortadan kaldırmak olduğuna işaret edilen EGİAD açıklamasında 2016 yılında sadece İstanbul’da 100’den fazla vatandaşımızı terör eylemlerinde yitirdiğimiz belirtilerek “Türkiye içeriden ve dışarıdan büyük bir saldırı ile karşı karşıyadır. Bu saldırı Türkiye’nin zayıflatılmasına, bölünmesine yönelik organize planın bir parçasıdır. Bu planı bozmak zorundayız. Türkiye yapay gündemleri bir yana bırakarak en önemli gündem maddesi olan terörle mücadeleye ağırlık vermelidir.” denildi.

EGİAD Başkanı Aydın Buğra İlter Türkiye’ye yönelik en küçük terör tehdidinin bile masaya yatırıldığı entegre ve etkin bir terörle mücadele politikasına ihtiyaç olduğunu belirterek “ Terör tehdidinin en alt düzeye indirilebilmesi için dört faktör öne çıkmaktadır. Araştırma, Strateji, İstihbarat ve Mücadele. Bunun için öncelikle genel olarak Dünya’da terörizm ve özelde de ülkemize yönelik terör tehditleri konusunda araştırma yapmak üzere acilen devlet bünyesinde bir Terör Araştırma Birimi’nin kurulmasını öneriyoruz. Bu birim ilgili alanlardan akademisyenler, bürokratlar, terör ve güvenlik uzmanlarından özel çalışma grupları şeklinde örgütlenmelidir. Hazırlanan araştırmaların sonuçları devletin istihbarat birimlerinden gelen bilgiler doğrultusunda stratejilere ve senaryolara dönüştürülmeli, kısa ve uzun vadeli terörle mücadele eylem planları belirlenerek kararlılıkla uygulanmalıdır.” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.