EGİAD, Türkiye’nin en iyi sivil toplum kuruluşları arasında

EGİAD, Türkiye’nin en iyi sivil toplum kuruluşları arasında

Sivil Toplum Kuruluşlarının Kurumsal Yönetim Uyum Derecelendirmesi Metodolojisine uygun olarak yapılan inceleme sonucu Ege Genç İş Adamları Derneği (EGİAD) 10 üzerinden 8,55 puan alarak en iyi sivil toplum kuruluşları arasında olduğu tescilledi.

Kurumsal Yönetim Derecelendirmesi, kurumların yönetim yapılarının, yönetilme biçiminin, paydaş ve menfaat sahiplerini ilgilendiren konularda, tam anlamıyla şeffaf ve doğru bilgilendirmenin günümüz modern kurumsal yönetim ilkelerine uygun yapılıp yapılmadığını denetleyen ve mevcut duruma karşılık gelen bir notu veren sistemdir. 


Türkiye’de Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ilk olarak 2003 yılında Kurumsal Yönetim İlkelerini oluşturmuş, daha sonra da 2005 yılında yeniden gözden geçirip yayınlamıştır. Son olarak 2014 yılında güncellenen Kurumsal Yönetim İlkeleri, Pay Sahipleri, Kamuyu Aydınlatma ve Şeffaflık, Menfaat Sahipleri ve Yönetim Kurulu olmak üzere dört ana başlık altında toplanmıştır. 


EGİAD Başkanı Aydın Buğra İlter açıklamasında Kobirate Uluslararası Derecelendirme ve Kurumsal Yönetim Hizmetleri A.Ş.’nin, 2015/2 Revizyon Sivil Toplum Kuruluşlarının Kurumsal Yönetim Uyum Derecelendirmesi Metodolojisine uygun olarak Ege Genç İşadamları Derneği’nin Kurumsal Yönetim İlkeleri’ne uygunluğunun derecelendirmesi; Dernek belgeleri üzerinde yapılan çalışmalar, yönetici ve ilgililer ile yapılan görüşmeler, Derneğin resmi internet sitesi, finansal tabloların incelenmesi ve diğer incelemeler neticesinde sonuçlandırıldığını belirterek ” Pay Sahipleri, Kamuyu Aydınlatma ve Şeffaflık, Menfaat Sahipleri ile Yönetim Kurulu başlıkları altında 302 kriterin incelenip Kobirate Uluslararası Kredi Derecelendirme ve Kurumsal Yönetim Hizmetleri A.Ş’nin, “Sivil Toplum Kuruluşları” için hazırladığı metodolojiye göre değerlendirilmesi sonucu derneğimizin Kurumsal Yönetim Uyum Derecelendirme Notu 8.55 olarak belirlenmiştir” dedi.


EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Buğra İlter, sağlam temeller üzerine kurulun ve kurumsallaşma yönünde kuruluşundan bu güne önemli adımlar atan EGİAD’ın  son dönemde bu çalışmaları hızlandırarak OECD Kurumsal Yönetim İlkelerine tam uyum hedefi doğrultusunda iyileştirme ve geliştirme çalışmalarına devam ettiğini belirterek “Kurumsal Yönetim Derecelendirme Raporu EGİAD’ın Kurumsal Yönetim İlkelerine önemli ölçüde uyum sağladığını; üyelerine ve diğer tüm paydaşlarına ve topluma karşı sorumluluk bilinç ve kültürünün yerleştiğini göstermektedir.

ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi ve ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi Belgelerine sahip olmak kurumsal yönetim anlayışının gelişmesinde etkili olmuştur. Ayrıca, Derneğin mali tabloları uluslararası bir denetim şirketi tarafından 4400 standardına uygun olarak belirli parametreler üzerinden bağımsız denetimden geçirilmiştir. EGİAD olarak hedefimiz şirketler, iş dünyası ve sivili toplum kuruluları için kurumsal yönetim, iyi uygulamalar, sürdürülebilirlik ve aktif hesap verme konularında bilinç yaratma ve örnek olmaktır” dedi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.