EGİAD15'ten Gastronomi Akademisi müjdesi

EGİAD15'ten Gastronomi Akademisi müjdesi

EGİAD15 grubu, Ocak ayındaki seçime sayılı günler kala çalışmalarını hızlandırdı.

7 ana projeyle seçim çalışmalarını başlatan EGİAD15 grubu lideri ve başkan adayı Mahir Kaplan ilgi uyandıran projeleri ile Bayraklı bölgesindeki üyeleri Hilton Garden Inn 360 İzmir'de ağırladı.

Turizm sektöründe faaliyet gösteren üyelerin yeni ürün taleplerini karşılayıp, rekabetçiliğe destek olacak aynı zamanda kentin ve bölgenin gastronomi alanında uluslararası bir marka olmasını amaçlayan Kaplan, "EGİAD 30. Yıl Gastronomi Akademisi”ni bölgeye kazandıracaklarını söyledi. Projelerin üyeler tarafından takdir edildiğini belirten Kaplan, “Bizim için en önemliler arasında yer alan projelerden biri de EGİAD 30. Yıl Gastronomi Akademesi. Gastronomi alanında kendi coğrafi değerlerimizi, tabi bunun içerisinde son bir kaç yüzyılda Seferad mutfağı, göçlerle beraber gelen Girit mutfağı dahil olmak üzere bu bölgeyle ilgili sahip olduğumuz değerleri öne çıkarıp bir farkındalık yaratmak. Bunu ortaya koyarken de belirli modelleri özellikle başarılı olanları incelemek lazım” dedi. Gastronomi alanında dünyada bir İspanya modelinin olduğunu burada da Barselona’nın öne çıktığının altını çizen Mahir Kaplan, “Tapas kültürü ile Akdeniz kültürünü birlikte yoğuran Barselona inanılmaz bir turist çekmeye başladı. Daha sonra Fransa'da Lion, ayrıca Tunus ardından da Bask Bölgesi bunu takip etti. Burada öne çıkan şey her kentin hikayesi birbirinden farklı. O yüzden de burda biz bir şablondan ilerleyemeyiz. Tabiki örnekler alabiliriz ama tek bir şablon doğru olmaz. Gastronomi aynı zamanda ekonomiyi de besliyor. Mesela Lyon'da her iki yılda bir yapılan gastronomi fuarı var ve bu dünyanın en büyük gastronomi fuarı. Lyon’a iki haftada akan nakit 150 milyon euro. O nedenle çok daha geniş bir perspektiften bakmak lazım olaya. Dolayısıyla biz ne yapmak istiyoruz; Belirli seminerler, workshoplarla farkındalık yaratma, doğru modelleri inceleme, ardından kurulacak akademide bunlarla ilgili sunumların yapılması, coğrafi işaret-haritaların yapılması lazım. Bizim de kendi bölgemizde örneklerimiz var. Mesela çok önemli olan Urla Şarap yolu gibi… Yani burada bir çok etmen var. Biz bunları en iyi şekilde kullanıp EGİAD’ın öncü misyonunu kullanmak istiyoruz” diye konuştu.

Gastronomiye paralel olarak sporla ilgili projeleri olduğuna da değinen Kaplan konuşmasını şu sözlerle noktaladı: "Gastronominin getireceği ekonomiye paralel olarak sağlık açısından ortak bir noktada buluştuğu EGİAD Ligi ve Spor Kulübü projemiz ile üyelerimiz ve yakınlarının spora daha çok özen göstermesini sağlayacağız. İzmir'de ilk defa 1900’lü yıllarda Bornova bölgesinde Levanten ailelerin başlattığı spor etkinliklerini, gastronomi turizmi ile harmanlayıp konsept oluşturacağız.”
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.