EGİKAD Atatürk’ü andı

EGİKAD Atatürk’ü andı

Kadınların ekonomik, politik ve sosyal yaşamda daha refah bir yaşam sürdürmesi için gerçekleştirdiği projelerle herkesin beğenisini toplayan Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD) düzenli olarak gerçekleştirdiği Biz Bize toplantısına Atatürk’ü Anma Haftası

Kadınların ekonomik, politik ve sosyal yaşamda daha refah bir yaşam sürdürmesi için gerçekleştirdiği projelerle herkesin beğenisini toplayan Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD) düzenli olarak gerçekleştirdiği Biz Bize toplantısına Atatürk’ü Anma Haftası çerçevesinde Atatürk üzerine yazdığı kitaplar ile tanınan Hanri Benazus konuk etti. Toplantıda konuşan Hanri Benazus, Türkiye’nin bugüne kadar elde ettiği tüm kazanımlarının Atatürk’e borçlu olduğunu söyledi. 


Toplantının açılış konuşmasını yapan EGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Betül Elmasoğlu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaptığı devrimlerin bir ömür yaşayacağını dile getirerek, kadınlara tanınan seçme ve seçilme hakkının Atatürk sayesinde olduğunu da hatırlattı. Toplumda kadına yönelik tüm olumlu gelişmelerin Atatürk ile başladığının altını çizen Elmasoğlu, “Atatürk sayesinde toplumda sayılmaya başlandık. Dışarıda iş bulup çalışma hakkımız, oy kullanma hakkımız aynı zamanda seçilme hakkımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk sayesinde olmuştur. Onun devrimleri ve reformları bizimle birlikte ilelebet yaşayacaktır” diyerek Atatürk ilke ve inkılaplarına sonuna kadar sahip çıkacaklarını söyledi. 


“Her şeyi Atatürk’e borçluyuz”
Atatürk’ü sevmenin dünyayı ve iyilikleri sevmek olduğunu söyleyen yazar Hanri Benazus, Atatürk sayesinde Türkiye’nin eşit, kardeş, özgür ve tam bağımsız bir ülke olduğunu anımsattı. Bilim ve aydınlığa çıkmanın Atatürk ilke ve inkılaplarından geçtiğine vurgu yapan Benazus, “Türkiye Atatürk'ü Allah'a borçludur. Onun dışındaki her şeyi de Atatürk'e borçludur. Atatürk'ün fikirleri bugünde gelmiş ve değerini ilk gün ki gibi korumuştur. Ülkemizi daha iyi yerlere taşımak istiyorsak, Atatürk ilke ve devrimlerini esas almalıyız. Fikri hür, vicdani hür nesiller yetiştirmek için Atatürk'ün yolundan ayrılmamalıyız. Atatürkçülük yapmış olmak için değil, onun fikirlerini özümseyerek, içselleştirerek yolumuza devam etmeliyiz” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.