EGİKAD kadınları buluştu

EGİKAD kadınları buluştu

EGİKAD’ın partnerliğinde ve İzmir Valiliği’nin koordinatörlüğünde yürütülen uluslararası ‘Mira-İş Dünyasında Yaratıcı Kadınlar (Creative Women in Labor Market) projesi kapsamında bir webinar düzenlendi.

Avrupa Komisyonu’nun Covid19 Pandemisi döneminde açılan ‘’Erasmus+ Programı Yaratıcılık İçin Stratejik Ortaklıklar’’ çağrısı kapsamında İzmir Türkiye Ulusal Ajansı vasıtasıyla kabul edilen proje, İzmir Valiliği koordinatörlüğünde; İzmir Ekonomi Üniversitesi, Ege İş Kadınları Derneği, İngiltere, Portekiz ve Romanya ortaklığında yürütülüyor

Webinarın açılışında konuşan İzmir Vali Yardımcısı Hulusi Doğan, EGİKAD, Ekonomi Üniversitesi ve diğer ülkelerdeki katılımcılarla beraber bu projenin koordinatörlüğünü yürütmekten dolayı memnun olduklarını söyledi. İzmir Valiliği olarak kadının iş yaşamında yerinin güçlendirilmesine büyük bir önem verdiklerini ifade eden Doğan, “Bu noktada uluslararası projede EGİKAD ve Ekonomi Üniversitesi ile beraber güzel bir iş çıkardığımızı düşünüyorum. Bu projelerin devamının geleceğini de ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

dogan.png

“2022 DE KADIN İSTİHDAMI YÜZDE 30.5’A ULAŞTI”

EGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Şahika Yörükoğlu Aşkıner ise Birleşik Krallık, Romanya ve Portekiz’den katılan katılımcılara EGİKAD’ı tanıtarak sözlerine başladı. İzmir’de 2008 yılında 10 kadın girişimci ile kurulmuş bir dernek olarak faaliyete başlayan EGİKAD’ın bugün uluslararası projelerde Türkiye’nin bir temsilcisi konumunda faaliyetler yürüttüğünü söyleyen Aşkıner, “Bugün farklı sektörlerden 60 iş kadınının örgütlü olduğu EGİKAD olarak uluslararası ilişkilere fazlasıyla önem veriyoruz. Misyonumuz kadın girişimcilerin sayısını bölgemizde ve kentimizde arttırmak. Kadınların kabiliyetlerinin farkına vardırarak, gerek kendi deneyimleri ile gerek bizlerin yapacağı etkinliklerle yetkinliklerini güçlendirerek iş yaşamına kazandırmak temel amacımız” dedi. Covid-19 pandemisi döneminde Türkiye’de kadın istihdam oranının yüzde 26’lara düştüğünü ifade eden Aşkıner, “Ancak 2022 yılında 30.5’a ulaşmış durumdayız. Bu bizim için bir rekor ancak yeterli değil. Kadın istihdamını daha da arttırmak için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Aşkıner, sözlerini Mustafa Kemal Atatürk’ün şu sözü ile sözleri ile tamamladı: “İnsan topluluğu kadın ve erkek denilen iki cins insandan mürekkeptir. Kabil midir ki; bu kütlenin bir parçasını ilerletelim, ötekini ihmal edelim de kütlenin bütünlüğü ilerleyebilsin? Mümkün müdür ki; bir cismin yarısı toprağa zincirlerle bağlı kaldıkça öteki kısmı göklere yükselebilsin?”

İzmir Valiliği Proje Koordinatörü Fatma Susam Özsayın ise projenin kapsamı ve yürüttükleri faaliyetleri özetleyen bir konuşma yaptı. İş gücü piyasalarında yaratıcı kadınlar projesinin İzmir Valiliği koordinatörlüğünde yürütüldüğünü ifade eden Özsayın, “Dört ülke proje ortağı var, Türkiye, Romanya, Portekiz ve İngiltere. Türkiye’den Ekonomi üniversitesi ve EGİKAD katılımı ile İzmir Valiliği’nin koordinatörlüğünde projeyi yürütüyoruz. Covid-19’in yarattığı problemlere karşı AB nezdinde açılan çağrı kapsamında MİRA projesi de kabul gördü. Yaratıcılık ve yenilik, projemizin temelini oluşturuyor. Kadın istihdamının güçlendirilmesi için projemizi geliştirmeye ve bu hedefle çalışmaya, katkı koymaya devam edeceğiz” dedi.

Ülkelerin gelişmişlik seviyesi eğitime verilen destekle doğru orantılı olduğunu ifade eden Özsayın, “Yaşam boyu öğrenme bu noktada önem kazanıyor. Dünya bu kadar hızlı değişirken yeni iş fırsatları yaratırken bunlara yönelik eğitimler de düzenlenebiliyor. Bu kadar değişim ve gelişim içinde beceri ve yetenekler de durağan olmuyor” dedi.

YAŞAM BOYU ÖĞRENME FIRSATI

Ekonomi üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Ebru Uzunoğlu ise İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin temel misyonu ve hedeflerini paylaşarak sözlerine başladı. Ekonomi Üniversitesi olarak bu projenin ortağı olmaktan dolayı çok mutlu olduklarını söyleyen Uzunoğlu, “Yaşam boyu öğrenme ve yetişkinlerin yükseköğrenime ulaşma noktasında yollarını açmak ve oluşturmak bizim temel misyonlarımızdan biri. Bu proje de bu yolda yürümemiz de özellikle kadını güçlendirerek ona yol göstererek toplum içerisindeki yerini güçlendirecek çalışmalara katkı sağlamak açısından bize de fırsatlar sunuyor” dedi.

MİRA’nın kendine has bazı özellikleri olduğunu vurgulayan Uzunoğlu, “Yaratıcı ilham kaynakları sağlamak ve farklı kültürel yapılar ve uzmanlık alanlarından ortaya koyduğu ortaklığı değerli buluyoruz” dedi. Bugüne kadar yürüttükleri eğitimleri anlatan Uzunoğlu, “Mayıs ayında yapacağımız etkinlik de son derece verimli geçeceğine inanıyoruz” diye konuştu.

Toplantının devamında EGİKAD Başkan Yardımcıları Aslı Odabaşı ve Feray Saraçoğlu, ASQUİTH London’dan Allice Asquith, Nefel Toys’dan Cevahir Sadak Düzgün iş yaşamlarından deneyim paylaşımı yaptı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.