EGİKAD kadınların geleceği için çalışıyor

EGİKAD kadınların geleceği için çalışıyor

Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD), ev ekonomisine katkı sağlamak isteyen, üretken ve sanatçı ruhlu kadınların sesini duyurmak için eğitimler düzenliyor.

İki ayrı etkinlik düzenleyecek olan EGİKAD, ev ekonomisine katkı sağlamak isteyen kadınları bir araya getirip eğitim verecek. İlk etkinlik 10 Ağustos Pazartesi günü Çeşme Bahçeden’de olacak. İkinci etkinlik ise 22 Ağustos Cumartesi günü Meet and Joy Park’ta yapılacak.

Kadınların üretkenliklerinin korunarak ekonomik bağımsızlık kazanmasının hayati önem taşıdığını ifade eden EGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Duha Baran, üretken kadınların her daim yanlarında olacaklarını vurguladı. Kadının ekonomik konjonktürde yer almasının cinsiyet eşitliği ilkesini ayakta tutacağını dile getiren Baran, “Toplumsal sıkıntılarının önüne geçebilmek ve kadını özgür kılabilmek için ekonomik koşulları iyileştirmek zaruri bir ihtiyaçtır. EGİKAD olarak kadınları ekonomiye kazandırmak için eğitimler düzenleyeceğiz. Kadınların, iş hayatına ve iş gücüne katılımını sağlayıp kendi işlerini kurmaları için yol göstereceğiz. Vereceğimiz eğitimlerle birlikte kadınların evlerinde de ekonomik zincir içinde yer almasını hedefliyoruz. Kendi işlerini kurmak isteyen fakat bazı zorluklardan dolayı bunu gerçekleştiremeyen kadınlarımıza eğitimlerimiz sayesinde onların yoluna ışık tutacağız ” diye konuştu.

“Dijital çalışmalar yapıyoruz”

EGİKAD’ın dijital kurumsal kimliği için de çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Baran, “EGİKAD olarak üye profil kataloğumuzu Türkçe ve İngilizce olarak yeniledik. Böylece aramıza yeni katılan arkadaşlarımızı ve daha önceki üyelerimizin yaptıkları işleri bir araya topladık. Kendi aramızdaki iletişimi ve iş birliğini artırmak için hiç durmadan çalışmalarımıza devam edeceğiz. Ayrıca Türkçe ve İngilizce olarak web sitemizi de ve İnstagram hesaplarımızı da güncelleyerek çağımızın gerekliliğine uygun bir hale getirdik. Dijitalleşmenin öneminin daha çok ortaya çıktığı bir dönemde yönetim kurulumuz ve üyelerimiz birlikte teknolojik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. EGİKAD, çağın gerekliliklerini anlayan ve buna göre çözüm önerileri üreten bir dernektir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.