EGİKAD, Meltem Gürler’i ağırladı

EGİKAD, Meltem Gürler’i ağırladı

Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD) aylık üye toplantısında Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) üyesi Psikolog Meltem Gürler’i ağırladı.

Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD) aylık üye toplantısında Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) üyesi Psikolog Meltem Gürler’i ağırladı. Reklamcılık kariyerinin ardından Psikoloji eğitimi alarak psikolog olan ve halen siyasette de etkin bir şekilde görev alan Meltem Gürler, “Kadınlar hayatın her alanında yer almalı. Bunun içinde mücadeleden asla vazgeçmemeli” dedi.

Küçük Kulüp Restoran’da yapılan EGİKAD Aylık Üye Toplantısı’nın açılış konuşmasını EGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Şahika Yörükoğlu Aşkıner yaptı. EGİKAD’ın yürüttüğü faaliyetleri üyelerle paylaşan Aşkıner, dernek olarak kadının sesini daha fazla duyurmak için çaba gösterdiklerini söyledi.

egikad1.jpg

“TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM”

Kadının hayatın her alanında etkin olması için siyasi karar alma mekanizmalarında da yer almasının şart olduğunu ifade eden Aşkıner, “Kadınlar öncelikle mesleki ve sektörel olarak faaliyet gösterdikleri alanlardaki kurumların yönetimlerinde yer almalı. Birçok sivil toplum örgütlerinde de çalışarak hayata imzalarını atmaları gerekiyor. Sonrasında da hangi parti olursa olsun siyasete girip, Meclis’teki kadın oranının ilk etapta yüzde 17’lerden yüzde 40’lara çıkmasını sağlamaları gerekiyor. İktisat Kongresi kapsamında düzenlenen Kadın Kongresi’nde de firmalarda kadınların yüzde 50’den fazla hisseye sahip olmalarını ve bunun için kadınlara özel teşvikler çıkarılmasını gündeme getirmiştim. Toplumsal cinsiyet eşitliği hayatın her alanında sağlanmalı. Biz de kadınlar olarak bunun mücadelesini vermeliyiz” dedi.

EGİKAD BÜYÜYOR

EGİKAD’ın yaptığı güzel projeler sonrası derneğe ilginin arttığını, Nisan ayında 5 yeni girişimci iş kadınının daha derneklerine üye olduğunu belirten Aşkıner, EGİKAD’ın büyümeye devam ettiğini söyledi. TÜRKONFED ve KAGİDER kurumlarına da özel ziyaretler yapacaklarını dile getiren Aşkıner, derneklerinin hem ulusal hem de uluslararası alanda daha etkin olarak projeler üretmesi için çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

egikad-4.jpg

“KADINLAR HAYATIN HER ALANINDA OLMALI”

EGİKAD Başkanı Şahika Aşkıner’in açılış konuşmasının ardından sunumunu yapan Psikolog Meltem Gürler davet için EGİKAD’a teşekkür etti. Boğaziçi Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra uzun yıllar reklamcılık sektöründe hizmet verdiğini sonrasında Psikoloji eğitimi alarak Psikolog olduğunu ifade eden Gürler, hayatın her alanında kadınların ön planda olması için çalıştığını söyledi. Kadınların hayatta öne çıkmaları için onlar hakkında kararların alındığı siyasette de yer almasının bir zorunluluk olduğuna inandığını belirten Gürler, şöyle konuştu: “Ben de bu düşünce ile 2020 yılında kurulan Deva Partisi’ne katılma kararı aldım. Aydın doğumlu olduğum için Deva Partisi’nin Aydın İl Başkanı olarak görev yapıyorum. Kadınlar hayatın her yerinde olmalı. Özellikle STK’larda yer almaları onların gelişimine önemli katkılar sağlıyor. Kadınlar asla mücadeleden vazgeçmemeli. Toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması için her zaman çalışmalıyız. Ben çok iyi bir eğitimin ardından başarılı bir girişimci oldum. 40’lı yaşlarda üniversiteye geri dönüp Psikoloji eğitimi aldım. Son 3 yıldır da siyasetin içinde yer alıyorum. Ne yazık ki bütün kadınlar benim gibi şanslı değiller. Ben şu anda bütün kadınların iyi bir eğitim alarak hayatın her alanında erkeklerle omuz omuza çalışması için mücadele ediyorum. Bütün kadınların da bu konuda çalışmaları gerektiğini düşünüyorum.”

MELTEM GÜRLER KİMDİR?

İlkokulu Aydın’da okudu. Lise eğitimini Bursa Anadolu Lisesi'nde tamamladı. 1989 yılında, Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nü bitirdi.

İş hayatına reklam sektöründe başladı. Profesyonel yönetici olarak geçirdiği ilk on yılın ardından 33 yaşında kendi ajansını kurdu. Uzun yıllar boyunca reklam ajansında farklı sektörlerden yerli ve yabancı marka ve kurumların, ekibiyle birlikte iletişim stratejilerini yönetti, kampanyalar yaptı, ödüller aldı. 25. yılında reklam sektörünü bıraktı ve psikolojiye geri döndü. Klinik psikoloji yüksek lisans eğitimini tamamlayarak uzman klinik psikolog oldu.

Boğaziçi Üniversite Mezunlar Derneği (BUMED) Yönetim Kurulu’nda üç dönem görev yaptı. 2007-2009 yıllarında KAGİDER'in (Türkiye Kadın Girişimciler Derneği) başkan yardımcılığı görevini yürüttü.

2020 yılında Deva Partisi’nin kurucuları arasında yer aldı. Parti programının Kadın başlığının hazırlanmasına destek verdi. Teşkilat kurulması çalışmalarında önce İstanbul kurucu ekibinin içinde oldu, daha sonra Ege Koordinatörlüğü yaptı. Son olarak 2021 sonunda, Aydın İl Başkanlığı görevini üstlendi.

Kendini bildi bileli, kadınların hayatın her alanında karar vericiler arasında olması için çalışıyor. Siyasetteki amaçlarından birisi de bu alanda yol alınabilmesini sağlayanlardan olmak. Kadın haklarının yanı sıra doğa hakları ve çevre politikaları da yakın takip ettiği konular arasında yer alıyor.

İyi derecede İngilizce bilmektedir, blog yazıları ve zaman zaman gazetelere makaleler yazmaktadır. Evli ve bir erkek çocuk annesidir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.