EGİKAD üyeleri dijitalleşme projesi için Yunanistan'da

EGİKAD üyeleri dijitalleşme projesi için Yunanistan'da

Ege İş Kadınları Derneği’nin (EGİKAD) koordinatörü olduğu ve 2022 yılında başlayan Avrupa Birliği Projesi Dijital Çağ Becerileri’nin (DAS-Digital Age Skils) üçüncü toplantısı Yunanistan’ın Larisa kentinde yapıldı.

Projenin Yunanistan ortağı İED (İnstutite of Entrepreneurship Development) ev sahipliğinde iki gün süren toplantıya EGİKAD’ın dışında projenin Litvanya’dan ortağı Kaunas Bilim ve Teknoloji Parkı (Kaunas Science and Technology Park) ile İspanyol ortaklar Andalusia Siyaset Bilimi ve Sosyoloji Uzmanları Derneği (Andalusia Political Science and Sociology Professional Association) ve mesleki eğitim danışmanlık şirketi Inercia Digital S.L. de katılım gösterdi.

Toplantıyı ve DAS Projesini değerlendiren EGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Şahika Aşkıner, DAS’ın, pandemi döneminde dijital çağa ayak uyduramamaları nedeni ile işini kaybetmiş veya işleri azalmış kadın girişimcilerin dijital eğitim yolu ile işlerini geliştirmeleri, dijital pazarlama araçlarından nasıl faydalanacaklarını öğrenmeleri amacı ile yapılmış bir Erasmus + projesi olduğunu söyledi. İlk açılış toplantısının geçtiğimiz yılın Aralık ayında Litvanya'nın Kaunas kentinde yapıldığını hatırlatan EGİKAD Başkanı Aşkıner, “Daha sonra da bu yılın Mayıs ayında İspanya'nın Granada şehrinde ikinci toplantımızı yaptık. 20-21 Temmuz’da Larisa’da yapılan üçüncü toplantıya EGİKAD Başkan Yardımcısı Aslı Odabaşı ile beraber katılım gösterdik” dedi.

KAPANIŞ KONFERANSI 8 AĞUSTOS’TA

Projenin kapanış konferansının 8 Ağustos 2023 tarihinde Ege İhracatçı Birlikleri toplantı salonunda yapılacağını hatırlatan Aşkıner, “Konferans İzmir'in her yerinden, her yaştan kadın girişimcinin katılımına açık olarak yapılacak. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de programının uygun olması halinde açılış konuşmasını yapacak. Projenin kapanış konferansı sonrası projenin sürdürülebilirliği ve yayılması için İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ortak sosyal projeler yapılarak, İzmir'deki her seviyeden büyük-küçük girişimci kadına eğitimlerin sürmesini hedefliyoruz” dedi.

Konferansa tüm uluslararası ortakların katılım göstereceğini sözlerine ekleyen Aşkıner, “Tüm uluslararası ortaklar projenin kendi modülleri ile ilgili kısmını İngilizce anlatan bir sunum gerçekleştirecekler. Ayrıca İzmir Ekonomi Üniversitesi Medya ve İletişim bölümünden hocalar da konuşmacı olarak katılacaklar” diye konuştu.

das3.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.