EGİKAD’dan Şırnak şehitlerine başsağlığı

EGİKAD’dan Şırnak şehitlerine başsağlığı

Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD), Şırnak’ın Şenoba bölgesinde yaşanan helikopter kazasında hayatını kaybederek şehit olan 13 asker için başsağlığı mesajı yayımladı.

Dün akşam saatlerinde Şırnak’ın Şenoba bölgesinde bir askeri helikopterin yüksek gerilim hattına takılarak düşmesi sonucu 13 askerin şehit olmasının tüm Türkiye’yi derinden yaraladığını belirten EGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Nilhan Antitoros, “Şırnak’ta yaşanan elim kaza sonucunda pek çoğu rütbeli askerlerimizden oluşan 13 askerimizin şehit olması tüm Türkiye’yle birlikte bizleri de derinden yaraladı. Başta şehitlerimizin aileleri olmak üzere tüm Türkiye’nin başı sağ olsun” dedi.

Songül Yakut unutulmayacak

Kazada Türkiye’nin ilk jandarma kadın komutanı Songül Yakut’u kaybetmiş olmanın da ayrı bir üzüntü yarattığını belirten Antitoros, “Şehitlerimiz arasında bulunan Songül Yakut, Türkiye’nin ilk jandarma kadın komutanıydı. Kendisi özellikle 2005-2007 yılları arasında Beypazarı'nda görev yaptığı esnada bölgelerde aile içi şiddete karşı verdiği mücadele ile tanınan bir isimdi. Çalıştığı bölgelerde sık sık köy gezilerine de çıkarak köylü kadınların sorunlarını dinlediğini öğrendiğimiz Yakut’u kaybetmiş olmak da bizlere ayrı bir üzüntü verdi. Şehidimizin isminin sonsuza kadar yaşaması EGİKAD olarak projeler üreteceğiz” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.