EGİKAD’dan Urla’ya büyük destek

EGİKAD’dan Urla’ya büyük destek

Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD), İzmir Tarım İl Müdürlüğü’nün Tarımda35inİzi Projesi’nin Urla bölümüne, 26 bin biber fidesi ile sponsor oldu.

Urla İlçe Tarım Müdürü İbrahim Yılmaz, EGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Kılıç ve yönetim kurulu üyelerinin hazır bulunduğu törende, Urla Türk Kadınlar Birliği, Urla Kadın Kooperatifi, Gülbahçe Kadın Kooperatifi, Urla Ziraat Odası ile Urla’nın 4 kadın mahalle muhtarına 26 bin biber fidanı teslim edildi.

EGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Kılıç, yerli ve milli tohumların tanıtılması ve bu tohumlardan üretilen fidanların kullanılmasını hedef alan çok amaçlı bu projeye EGİKAD olarak katkı sunmak istediklerini söyledi. Tarım İl Müdürlüğü’nün ‘Tarımda35inİzi Projesi’ kapsamında 30 İlçeden 15 bin kadına toplam 320 bin domates, biber, patlıcan ve salatalık fidesinin dağıtımının gerçekleştirildiğini hatırlatan Kılıç, “Biz de bu kampanyaya Urla ayağı ile dahil olmak istedik. Bu kapsamda 26 bin fideyi kadınlarımızla buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.

egikad-urla-3.jpg

“Hepsi onaylı yerli tohum”

Urla İlçe Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Yılmaz ise, fidelerin tamamının TİGEM tarafından yerli ve milli tohumlardan üretildiğini söyledi.

EGİKAD’ın bu sponsorluğunun son derece değerli olduğunu ifade eden Yılmaz, “Duyarlılıklarından ve desteklerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz. Pandemi nedeniyle tarımsal üretimin önemi, özellikle yerli üretim ve yerli tohumun değeri, bir kez daha ortaya çıktı. Bu anlamda tarıma destek olmak, çiftçinin yanında olmak özellikle önem arzediyor. Biz de bunun için çalışmaya, çaba göstermeye devam edeceğiz” diye konuştu. 

egikad-urla-1.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.