Eğitim-Bir-Sen İzmir'de yetkiyi güçlendirdi

Eğitim-Bir-Sen İzmir'de yetkiyi güçlendirdi

Memur-Sen Konfederasyonu'na bağlı Eğitim-Bir-Sen İzmir 1 Nolu Şubesi, yetkili sendika sıfatıyla girdiği 2019 yılı il mutabakatı sonucunda İzmir'de yetkisini sürdürdü.

 

12 bin 181 üye sayısıyla en yakın rakibine 4 bin 833 fark atarak İzmir'de ipi göğüsleyen Eğitim-Bir-Sen, sendikacılıkta önemli bir başarı daha elde etti. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde imzalanan mutabakat sonrası açıklamalarda bulunan Eğitim-Bir-Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Ali Kaya, “Eğitim-Bir-Sen, eğitim çalışanlarının sorunlarına gösterdiği hassasiyet, hazırladığı raporlar ve yaptığı araştırmalarla yine en fazla teveccüh gören sendika olmuş, eğitim çalışanlarının alandaki sözcüsü, masadaki temsilcisi haline gelmiştir” dedi.

ali-kaya_.jpg

Eğitim çalışanlarının güvenine layık olacaklarını belirten Kaya, “2016 mutabakatında İzmir'de sabırla verilen mücadelenin ardından yetkiye ulaşmanın sevincini yaşamıştık. Ülkenin yararına, milletin menfaatine olan her şey, bizim tartışmasız idealimizdir. Maddi-manevi yoksulluklarla hak-hukuk mücadelesi, darbeci ve siyasi odaklara karşı özgürlük ve demokrasi mücadelesi verirken hep bu duyarlılık ve önceliklerle hareket ettik. Bu idealle milletimizin değerlerini, kendi değerimiz; amaçlarını kendi amaçlarımız bilerek çalışıp mücadele verdik ve bu sezonu da başımız dik bir şekilde tamamladık. Bu güvene layık olmaya çalışacağız. Sorunun parçası değil; çözümün paydaşı olarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz" diye konuştu.

“Yeni Ufuklardan Yeni Umutlara”

Açıklamalarını sürdüren Ali Kaya, şunları kaydetti;

“Eğitim-Bir-Sen İzmir 1 Nolu Şube olarak, eğitim ve bilim hizmet kolunda mutabakatta 12 bin 181 üye sayısına imza attık. Bu başarı kuşkusuz inancın, güvenin, azmin, doğruluğun yapıcı olmanın, disiplinli olmanın sonucu ülkemizin ve milletimizin çıkarlarını öne alarak sorunlara çözüm arayan anlayışımızın, sorunları teşhisle yetinmeyip alternatif öneriler sunan bilimsel çalışmaları araştırma ve incelemeleri eksik etmeyen bir yaklaşımın karşılık bulmasıdır. Eğitim-Bir-Sen ile ülkemiz, daha güçlü, eğitim çalışanları daha güvencelidir. Şair Abdurrahim Karakoç, ‘Gölgede duranların gölgesi olmaz’ der. 14 Şubat 1992’de 1’lerle başlayan sendikal yolculuğumuz, hak ve özgürlük mücadelemiz, yeni üyelerimizle daha da güçlenmiştir. Eğitim-Bir-Sen teşkilatı, ülkenin bekası söz konusu olduğu zaman 15 Temmuz gecesi gibi tereddütsüz alanlara en önce inmiş, ülkenin en diri ve en büyük teşkilatı olduğunu göstermiştir. Eğitim-Bir-Sen onurlu sendikal yürüyüşünü ‘Yeni Ufuklardan Yeni Umutlara’ düsturu ve heyecanı ile sürdürecektir.”

“Tüm teşkilatın başarısıdır”

Kaya, teşkilatın bu denli büyümesinde, yetkiyi korumada ve geliştirmede katkı koyanlara teşekkür ederek, "Bu başarı yalnızca bizim değil, bize inanan İzmir'in de başarısıdır. Yeni ufuklara yol almamızda emeği geçen, zorluklar karşısında inanç ve azmiyle destanlaşan şube yönetim kurulu üyelerimize, ilçe temsilcilerimiz ve yönetimlerine, işyeri temsilcilerimize, üyelerimize ve tüm teşkilatımıza sonsuz teşekkür ediyor, İzmir'de elde ettiğimiz başarının ve sürdürdüğümüz yetkinin hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.