Eğitim çalışanlarının sorunları konuşuldu!

Eğitim çalışanlarının sorunları konuşuldu!

Eğitim-Bir-Sen İzmir 1 Nolu Şubesi, 2019 yılında yapılacak Toplu Sözleşme Görüşmeleri için altyapı oluşturmak üzere "Eğitim Çalışanlarının Sorunları ve Çözüm Önerileri" çalıştayı gerçekleştirdi. 

Eğitim-Bir-Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Ali Kaya, 2020-2021 dönemi toplu sözleşme masasında oluşturdukları komisyonlarla şikayetlerini genel merkeze sunacaklarını belirterek, “2020-2021'in toplu sözleşme masasının yetkili sendikası olarak, 81 ilde komisyonlarımız kuruldu” dedi.

Kaya, çalışanların sorunlarını yerinde ve doğru tespiti suretiyle toplu sözleşme görüşmeleri başta olmak üzere sendikal faaliyetlere ilişkin politika geliştirmeyi sağlayacak bilgileri ortaya çıkarmayı amaçladıklarını söyledi. 60 kişiden oluşan 5 ayrı komisyonda eğitim çalışanlarının mali, özlük ve sosyal haklarına yönelik iyileştirme amaçlı çalışmalar yapıldığını belirten Kaya, “Genel Merkezimiz planlamasıyla 2019 Toplu Sözleşme Görüşmeleri için talepleri belirlemek, değerlendirmek ve sürece katkı sunmak amacıyla ‘Eğitim Çalışanlarının Sorunları ve Çözüm Önerileri’ çalıştayımızı yaptık. İşyeri temsilcilerimizce kurumlarda eğitim çalışanlarıyla yüz yüze görüşülerek ve yayınladığımız internet formu üzerinden toplanan mali, özlük ve sosyal haklara yönelik veriler, temsilcilerimiz tarafından rapor haline getirilerek çalıştay görevlilerine sunuldu. Çalıştayımız için İzmir 1 Nolu Şube olarak 60 kişiyle oluşturduğumuz 5 Komisyonumuzda; Öğretmenler Komisyonu, Eğitim Yöneticileri Komisyonu, GİHS, THS ve Yardımcı Hizmetler Sınıfı Komisyonu, Kadın Çalışanlar Komisyonu, Engelli Çalışanlar Komisyonu bulunuyor” ifadelerinde bulundu.

calistay_-(2).jpg

Kaya: Çalışmalarımız sürecek

Hizmet kolu kapsamındaki çalışanların mali hakları, sosyal hakları, çalışma koşulları, diğer özlük haklarına ilişkin sorunlarının tespiti ile bu sorunlara ilişkin çözüm önerilerinin tespitine yönelik çeşitli komisyonlar oluşturduklarını belirten Kaya, "Bu komisyonlarımız çalışmalarına başladı. Önceki toplu sözleşme döneminde onlarca kazanım elde eden sendikamız, güzel başarılara imza atmıştı. Yeni kazanımlar elde etmek üzere sorumlu sendikacılık anlayışıyla çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Eğitim çalışanlarının sorunlarının tespiti, sorunlara muhatap kalan kişilerin duyarlılıkları, talepleri, katkıları ve sorumlu yaklaşımlarıyla mümkün olacaktır" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.