Eğitim de farklı kampüs de

Eğitim de farklı kampüs de

Zübeyde Hanım Eğitim Kurumları Kurucusu Dr. Ali Deniz, “Adalet duygusu olmayan başarılı bir avukat yetiştirmek istemiyoruz”

Buca’da 110 gün gibi kısa bir sürede, 10 bin metrekarelik inşaatı tamamlanan ve bin 500 öğrencilik kontenjanıyla eğitim sektörüne hızlı bir başlangıç yapan Zübeyde Hanım Eğitim Kurumları, klasik eğitim anlayışından fazlasını vaat ediyor. Adalet duygusu olmayan bir avukat, başarılı ancak vicdanı olmayan bir doktor yetiştirmek istemediklerini söyleyen Zübeyde Hanım Eğitim Kurumları Kurucusu Dr. Ali Deniz, eğitimin en az öğretim kadar önemli olduğunu ifade etti.

unnamed-(3)-044.jpg

Zübeyde Hanım Eğitim Kurumları, açıldıktan sadece 5 ay sonra akademik ve sportif etkinliklerde Türkiye dereceleri elde ederek adından söz ettirdi. İnşaatı devam eden 2017-2018 eğitim öğretim döneminde hizmet vermeye başlayacak olan Bornova Kampüsü’nün de ön kayıtları başladı.

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Ali Deniz tarafından kurulan ve 2017 yılında Buca’da eğitim öğretim hayatına başlayan Zübeyde Hanım Eğitim Kurumları, kampüsü ve fark yaratan eğitimiyle büyük ilgi görüyor. Özel anaokulu, anasınıfı, ilkokul, ortaokul, Anadolu lisesi ve Fen lisesinde öğrenim gören yüzlerce öğrencisi olan Zübeyde Hanım Eğitim Kurumları 2017-2018 eğitim öğretim döneminde Bornova’da da hizmet vermeye başlayacak.

YOKLUĞUN NE OLDUĞUNU İYİ BİLİYORUM

Zübeyde Hanım Eğitim Kurumları Kurucusu Ali Deniz, tıp fakültesini kazandığında üzerine giyecek doğru düzgün bir kıyafeti bile olmadığını, annesinin iş yerindeki arkadaşlarının aralarında para toplayarak spor ayakkabı ve kot pantolon aldığını, trafik kazasında hayatını kaybeden bir öğrencinin kitaplarıyla okulu bitirdiğini söyledi. Bu nedenle eğitimin kıymetini çok iyi bildiğini anlatan Deniz, “ben yaşayarak öğrendim. Ülkemiz genç bir nüfusa sahip ve bu genç nüfus sadece eğitim sayesinde bir güç haline dönüşecektir” dedi.

 

EĞİTMEK ÖĞRETMEKTEN DAHA ÖNEMLİ

Birçok kişinin ‘yetişmesi mümkün değil’ dediği 10 bin metrekarelik projeyi 3,5 ayda tamamlayıp bir rekora imza attıklarını söyleyen Dr. Ali Deniz, İzmir’de pek çok özel okul olduğunu ancak fark yaratmak üzere yola çıktıklarını söyledi. Dr. Deniz, “Herkes bir şeyler öğretiyor ama eğitmek öğretmekten çok daha kıymetli. Eğitimin öğretimin önünde geldiğini düşünüyorum. Çok başarılı insanlar yetiştirebilirsiniz ama doğru insan yetiştirmediğimiz sürece istediği kadar başarılı olsun ailesine, kendisine, topluma faydası olmaz. Mesela çok başarılı bir avukattır ama adalet duygusu yoktur. Çok başarılı bir doktordur ama vicdanı yoktur. Çocukken bu değerleri vermezsek, istediği kadar başarılı olsun doğru bir iş yapmış olmayız. Eğitim politikamızı ona göre belirlemeye çabalıyoruz. Okulumuzun adından da anlaşılacağı gibi ‘bir anne dünyayı değiştirebilir’ sözüne inanıyoruz. Ve bir okuldan fazlasını vaat ediyoruz” şeklinde konuştu.  

KAMPÜSTE DE ZÜBEYDE HANIM FARKI

Kampüste çocukların daha rahat hareket edebilmesi için çalıştıklarını söyleyen Dr. Deniz, “600 metrekarelik kapalı bir spor salonumuz var. Öğrencilerin yemekleri okul içerisinde yapılıyor. Ayrıca 300 kişilik konferans salonumuz bulunmakta. Çok sayıda laboratuarımız var. Resim ve görsel sanatlar atölyeleri var. Buca kampüsümüz 13 dönümlük bir alanda. Bu alana bina yapmayıp, çocukların toprağa basabilmesi, rahatça koşup oynaması, sportif faaliyetler yapabilmeleri için alt yapı oluşturmaya gayret ediyoruz. Ayrıca açık hava dersliklerimiz olacak. Güzel havalarda öğrenciler dışarıda ders yapacak” dedi. Ali Deniz, İzmir’deki özel okul ve kolejlerin çoğunda öğrenci başına asgari 2 metrekare bahçe düştüğünü Zübeyde Hanım Okulları’nda ise bu rakamın 13 metrekare olduğunu da ifade etti.  

HEDEF EN AZ 5 OKUL

Zübeyde Hanım Eğitim Kurumları 2016 Eylül ayında eğitim öğretim hayatına başladıktan kısa süre sonra akademik ve sportif faaliyetlerde aldığı derecelerle de adından söz ettirdi. 15 Temmuz Şehitleri ile ilgili Emniyet Müdürlüğü’nün açtığı şiir yarışmasında öğrencileri 1. 2. ve 3. olan Zübeyde Hanım Eğitim Kurumları., TEOG sınavında ilçe 2.’si, okulistik sınavlarında da 9 Türkiye birincisi çıkarmayı başardı. Jimnastik dalında da İzmir 2.’si, karatede İzmir 3.’sü olan kurum öğrencileri başarıya doymuyor.

Şu an 850 kontenjana sahip Bornova kampusunun inşaatının devam ettiğini, 2017-2018 eğitim öğretim sezonunda hizmet vermeye başlayacağını ifade eden Dr. Deniz, “İzmir’de şimdilik 5 yer belirledik, 5 kurum daha açmak istiyoruz. Hedeflerimizi belirledik ve o hedeflere doğru kararlı adımlarla yürüyoruz. İzmir’deki okullar içerisinde hak ettiğimiz yeri alacağımızı düşünüyorum” diye konuştu.  



 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.