Eğitim her yerde!

Eğitim her yerde!

Millî Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğünce okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılması için başlatılan “Gezici Öğretmen Okul Öncesi Sınıfı” Kınık ilçesinde hayat buldu.

Millî Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğünce okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılması için geliştirilen ve "Okul Öncesi Eğitime Erişim Modelleri"ni de içeren "Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği" ne göre Kınık ilçesine bağlı 4 köyde 12 öğrenci ile eğitime başlandı.

“Gezici Öğretmen Sınıfı" modelinde öğretmenler aynı gün içinde sabah bir köye, öğleden sonra da başka bir köye giderek günlük 3'er saat eğitim yapıyor. "Her Yerde Eğitim" ve "Eğitim Her Yerde" sloganları ile binası müsait olan kapalı veya açık köy okullarında, köy konaklarında, muhtarlık binalarında eğitim yapılıyor. Öğretmenin köylere ulaşımı, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından sağlanıyor. Öğretmenle birlikte, bir yardımcı personel de görevlendiriliyor.

1-3.jpeg

Hayata geçirilen çalışma aracılığıyla sabah erken saatlerde kalkıp servislerle uzak okullara taşınması önlenen çocukların; uykularını almış, kahvaltılarını yapmış şekilde okula gelmeleri ve okul öncesi eğitimin en önemli ayağı olan aile eğitimi ve velilerin eğitim süreçlerine aktif katılımı sağlanıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.