“Eğitim için Verilen Her Emek Kutsaldır’’

“Eğitim için Verilen Her Emek Kutsaldır’’

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj paylaştı.

Başkan Tosun, mesajında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 24 Kasım 1928 yılında "Başöğretmen" sıfatını alması vesilesiyle 1981 yılından bu yana her yıl aynı günün Öğretmenler Günü olarak kutlandığını belirtti.

Öğretmenlerin, geçmişte olduğu gibi günümüzde de toplumsal birliğin, barışın, aydınlanmanın ve her alanda geleceğin mimarı olmaya devam ettiğine vurgu yapan Başkan Tosun, " Öğretmeni huzursun olan bir milletin yarınları huzursuz, umutsuz, belirsiz ve tehlikededir. Öğretmeni yorgun ve yılgın olan bir milletin umut ışığı sönmeye, hayat damarları tıkanmaya yüz tutmuştur. Nice Türk ve İslam düşünürü yaşadıkları dönemlerin eğitimcileri, mürşidi ve mütefekkiri olarak öğrenmeye ve düşünmeye çok müstesna değer vermişlerdir. Milletimizin binlerce yıldır yüreklerinde taşıdığı insan sevgisi, barış ve yardımlaşma, üstün ahlak ve fazilet gibi değerleri yeni nesillere kazandıracak olanlar da öğretmenlerdir" diye konuştu.

Geçmişten bugüne, hiçbir tehdit, hiçbir tehlikenin öğretmenlerin kalbinde parlayan eğitim ve öğretim aydınlığını söndüremediğinin altını çizen Başkan Tosun, “İnsanlığın ilerlemesi için sarf edilen her çabanın, insanın yetişmesine verilen her emeğin kutsal olduğu şüphe götürmez bir gerçektir. Öğretmenlerimiz zulüm görmüş, çile çekmiş, mağdur olmuş, hain teröristlerin saldırısına uğramış; ne var ki sahip oldukları saygınlıklarından asla taviz vermemişlerdir. Zorlayıcı şartlar altında öğrencilerine bir kelime öğretebilmek için Siirt ili Eruh ilçesi Çetinkaya Köyü öğretmeni iken, 06 Eylül 1989 tarihinde PKK’lı hainlerce şehit edilen Kulalı Şehit Durmuş Güçlü öğretmenimiz hala kalbimizde, hala aklımızdadır.’’

Öğretmeni ve öğretmenliği konuşmak için her yıl 24 Kasımı beklemenin yetersiz ve anlamsız kaldığını belirten Başkan Tosun, “Devletimizin, milletimizin, bağımsızlığımızın, demokrasimizin, milli kültürümüzün bekasını ilgilendiren ”fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür” nesillerin yetişmesi de yine siz değerli öğretmenler sayesinde mümkün olacaktır.

 

Memleketimizin her köşesinde üstün bir görevi cansiperane olarak yürüten eğitim camiasının tüm değerli mensuplarının, heyecanlarını asla söndürmeden millete hizmeti sürdürmeleri en samimi isteğimizdir. Daha iyi insan, daha mükemmel vatandaş, daha saygın millet ve daha büyük devlet olabilmek için öğretmenlerimize her zaman olduğundan daha fazla ihtiyacımız vardır. Ben bu duygu ve düşünceler ile bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. Türk eğitimine yıllarını vermiş emekli öğretmenlerimize sağlık ve esenlikler temenni ediyor, aramızdan ayrılan tüm öğretmen ve şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum" diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.