Eğitim kurumlarında bulaşıcı hastalıklara son

Eğitim kurumlarında bulaşıcı hastalıklara son

Dilechem Kimya, okullarda olası hastalık etmelerini koruma altına alıyor...

Sonbaharın yaklaşması ve okulların açılmasına az bir zaman kalması, ailelerin akıllarına çeşitli soruları da beraberinde getiriyor. Bir yandan okul hazırlıkları yaşanırken bir yandan da “acaba olası hastalıklardan çocuğumu nasıl korurum” endişesi ebeveynleri sarmış durumda.Her mevsim görülebilecek olan ve çeşitli yollarla bulaşıcı hastalıklarda en önemli risk faktörü, kalabalık ortamlarda yaşamak. Özellikle kreş ve okula giden küçük çocuklar bağışıklıkları henüz tamamlanmadığı için risk altında kalabiliyor. Bu hastalıklar genellikle, hasta kişilerin öksürük ve hapşırıkları ile hasta kişilerin salgılarıyla kirlenmiş eller ve eşyalarla direkt temas halinde bulunulması ile ortaya çıkar. Özellikle günlerce eşyalar üzerinde canlı kalabilen virüsler, direkt temas yoluyla daha kolay bulaşır. Bu nedenle temizlik çok önemlidir. Okullar, çalışma ortamları, her gün sıklıkla kullanılan servis araçları risk oranlarının yüksek olduğu ortamlardır.

Uzmanlar özellikle kalabalık ortamlarda bulunanlar ve okula başlayacak öğrenciler için çeşitli uyarılarda bulunuyor. Basit önlemlerle atlatılabilecek nezle gibi üst solunum yolu enfeksiyonları, iyi tedavi edilmediği zaman otit, sinüzit gibi bakteriyel enfeksiyonlara yol açabiliyor.

Bunun için Eğitim kurumları Bütüncül bir yaklaşımla evinden Hijyenik bir ortamdan gelen çocuğu korumak ve çocuğun Okul ile evi arasında ki bağı olan Servislerden başlayarak okul servisi iç mekanları, Eğitim kurumlarının tamamın da dezenfeksiyon çalışması yaptırarak olası sağlık sorunlarının önüne geçiyor.

Dilechem Kimya uzmanlarının patentli cihazları Yeni nesil dezenfektanlarını ortama kuru buhar olarak tatbik ederek okul servisleri ve Eğitim kurumlarını bütüncül bir yaklaşımla bir hijyen zinciri haline getirerek çocuklar için en sağlıklı ortamda eğitim almaları sağlanıyor.

Ortam ve yüzeylerde yapılan temizlik uygulamalarının hijyenizasyonu yerine getirmemesi çocukların çok sık olarak bulaşıcı hastalıklara yakalanma riskini artırmaktadır. Özellikle yer yüzeyde lavoba ve tuvaletlerdeki yetersiz hijyenizasyon deterjanlarla temizlik yapılarak giderilmeye çalışılırken aslında hijyenizasyon önemli ölçüde göz ardı ediliyor. Dilechem kimya geliştirdiği OSCAR ürünü ile söz konusu alanlarda ortam yer yüzey temizliği yanında uygun hijyenizasyonuda beraberinde sağlayarak 3-6 aylık süre içerisinde patojen organizmaların oluşumu ve gelişimine son vermektedir.

Bu yöndeki çalışmalarda  özellikle Anaokullarında uzun süreli etkili dezenfeksiyon işlemlerine hız kesmeden devam ediyor.

İZMİR’DE OKULLARIN DEZENFEKSİYONUNDA YENİ NESİL BİR DEZENFEKTAN DÖNEMİ DİLECHEM KİMYA İLE HAYATA GEÇİYOR

Dilechem Kimya uzmanları,

Çocuklarımız okulda çeşitli yaş gruplarından yüzlerce öğrenciyle temasta bulunmakta, aynı tuvaletleri, yemekhaneyi ve kantini kullanmaktadır. Dolayısıyla okula taşınan ve orada üreyen mikropların yaygınlaşmasına ve sebep oldukları hastalıkların transferine neden olmaktadırlar.

Bu hastalıklar, sadece öğrencilerle sınırlı kalmaz, onlardan ailelerine ve tüm topluma yayılabilir. Bir diğer önemli konuda Anne ve Babaların kabusu olan Alerjik hastalıklardır .

Okullarda havaların soğuması, ani sıcaklık değişimleri, özellikle kapalı ortamlarda farklı patojen organizmaların gelişmesine neden olmakta buda çocukların hastalanması ve dolasıyla bu hastalığı ailesine bulaştırma riski oldukça yüksek olmaktadır.

Okul, sınıf gibi kalabalık ortamlarda belirli bir süre geçiren çocukların bağışıklık sistemi, yetişkinler kadar güçlü bir şekilde gelişmediği için çocuklar çok sık bir şekilde hasta olmaktadır.

Çocuklar kendi evlerinde çok hijyen bir şekilde yaşadıkları için, okul gibi kalabalık bir ortama girdiklerinde ve sınıf gibi kalabalık bir ortama girdiklerinde çok çabuk bir şekilde hasta olabilir.

Eğer çocuğun sınıfında hastalık virüsü taşıyan bir çocuk varsa, diğer çocukların da hasta olma ihtimali çok yüksektir.

Çünkü hastalık virüsü taşıyan çocuğun bir kere bile hapşırması, hastalığın sınıf ortamında yayılmasına neden olmaktadır.

Bu nedenle hastalık virüsü birçok çocuğa bulaşmış olmaktadır.

Bu bakımdan okullarda temizlik ve hijyen, toplum sağlığı açısından da çok önemlidir diyerek Eğitim kurumlarında Hijyen ve Sanitasyonun önemine dikkat çekmektedir.

Dilechem Kimya  uzmanları;

OKUL SERVİSLERİNDE DE DEZENFEKSİYON İŞLEMİ YAPILMALI ..!

Türkiye’de yaklaşık 75 bin civarında okul servisi ile yaklaşık 3,5 milyon çocuk taşınmaktadır ki bu da Türkiye’de yaşayan okul çağındaki çocuk nüfusunun yarısından fazlası demek olup; okul servisi endüstrisini Türkiye’nin en büyük toplu taşıma sektörü haline getirmektedir.

Ne yazık ki OKUL SERVİSLERİ Norovirus, MRSA, Staph, Salmonella ve E. coli gibi enfeksiyöz mikroorganizmaların en çok yayıldığı alanlardır. Bakteri ve virüsler çocuklar ile taşınır.

Bir öğrenci aracın direklerine ya da koltuğuna temas ettiğinde otobüsü kontamine eder.

Günlük, servis ve diğer tesisleri de kapsayan bir okul dezenfeksiyon programı ile okullarda mikropların yayılımı OSCAR ürününün oldukça makul fiyatları ile kontrol altına alınabildiği pek çok çalışma ile ortaya koymuştur. Bu zincir öğrencinin evden okula okuldan evde sağlık hijyeni ile konforlu ve sağlıklı sürdürülebilir bir yaşama kalitenin son halkasıdır.

ÖZEL NEŞE ERBERK BORNOVA ANAOKULU YİNE ALANINDA FARK YARATTI..!

Anaokulu ve kreş sektöründe yılların birikim ve tecrübesi ile öncü Eğitim kurumlarından olan Özel Neşe Erberk Bornova Anaokulu yeni eğitim dönemine girmeden Dilechem Kimya ile Bütün Eğitim alanlarını dezenfekte ettirdi. Çocukların sağlık ve Hijyeninin kendileri için ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya koyan okul yeni eğitim dönemine İzmir’de büyük bir fark olarak girdi. 6 ay boyunca yapılan dezenfeksiyon işlemi ile çocukları koruma altın almış olan okul ,Anaokulu ve kreş sektöründe farkını bir kez daha ortaya koydu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.