Eğitim Projesine Ödül!

Eğitim Projesine Ödül!

İngiltere’de yaşayan iş insanı Mehmet Nezir Korkut, Türk gençlerinin yurt dışında eğitim görmelerine olanak sağlayan, ACN&FEGA girişimi ile, ‘Eğitimde Uluslararası Girişim ve Başarı Ödülü’ne layık görüldü.

ACN&FEGA girişimi ile, ‘Eğitimde Uluslararası Girişim ve Başarı Ödülü’ne layık görülen iş insanı Mehmet Nezir Korkut, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Les Ambassadeurs Otel’de düzenlenen Uluslararası Başarı Ödülleri Töreni’nin ardından açıklamalarda bulundu. Korkut, “ACN olarak uluslararası öğrencilere, özellikle Türkiye ve Kıbrıs'tan gelenlere, İngiltere'de lisans, yüksek lisans, doktora eğitimi alma fırsatı sunmaktan gurur duyduğumuzu belirtmek isterim. İngiltere'deki Vakıf Programı aracılığıyla bir üniversite kursunu tamamlama ayrıcalığını şahsen takdir ediyorum” dedi.

mehmet-nezir-korkut.jpeg

PUANI DÜŞÜK, KÖTÜ ÜNE SAHİP LİSEDEN OXFORD’A

Mehmet Nezir Korkut, eğitim hayatıyla ilgili ilginç hikayesini de şöyle anlattı; “Kişisel hikâyemden küçük bir kesit sunarak hazırlık programının önemini somutlaştırmak istiyorum. Türkiye'de kötü bir üne sahip bir liseden mezun olduğum halde kendimi Oxford Üniversitesi’ne başvuru yaparken buldum. Burada zeki olmanın altını çizmeye çalışmıyorum. Dile getirmek istediğim, sistemin nasıl çalıştığını anlamanızı sağlamak. İşimiz; çok iyi çözümlediğimiz bu sistemin pratiğini, öğrencilerimize aktarmak için kendi yurdumuza - kendi evimize - dönmüş olmamız.

ACN olarak, öğrencilerin kendi potansiyellerini fark etmelerine yardımcı olmak, onları sistem içinde yönlendirmek ve prestijli üniversitelere başvurmalarını sağlamak için buradayız.

İngiltere'de, geçmişine bakılmaksızın herkes için eğitim mevcuttur. ACN, uluslararası öğrencilere kapıyı açmaya yardımcı olur ve onları eğitim sistemi aracılığıyla destekler.”

TÜRKİYE’DE BİR İLK

Mehmet Nezir Korkut, geliştirdikleri bu modeli, diğer yurt dışı eğitimi modellerinden ayıran ve Türkiye’de bir ilk olan farkını açıkladı. Buna göre; Yurt dışında eğitim almak isteyenler, hazırlık yılı olan ilk yılı yurt dışında okumak zorundalar ve oradaki hazırlık yılı eğitim masraflarının yanı sıra, barınma, geçinme gibi harcamaları da yapmak zorundalar. Üstelik bu harcamaları, eğitim gördükleri ülkelerin para birimleri cinsinden yapıyorlar. İngiltere merkezli ve Türkiye ayağında, Fidol Okulları kurucusu, eğitim uzmanı Faik Birgül’le ortak girişilen proje kapsamında; ACN&FEGA’nın Alibeyköy’deki merkezine ve yakında Kadıköy’de açılacak şubesine kayıt yaptıranlar, yurt dışı eğitimi için ilk yılı, yani hazırlık yılını Türkiye’de okuyorlar ve yurt dışında yapacakları yüklü bir masraftan kurtuluyorlar.

mehmet-nezirkorkut.jpeg

Dönem sonunda, İngiltere’deki NCC Education merkezinin sınavına katılanlar, gösterdikleri başarıya göre, yurt dışındaki üniversitelere başvurabiliyorlar. Ayrıca ilk yılı yani hazırlık yılını Türkiye’de okudukları için, yurt dışına çıktıkları andan itibaren, isterlerse haftada 20 saat çalışma iznine de sahip oluyorlar. NCC Education’ın sadece İngiltere'de 70 üniversiteyle, ayrıca ABD, Avustralya ve Kanada'da birçok üniversiteyle anlaşması bulunuyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.