EĞİTİM YÖNETİMİ  KALİTE ÇALIŞTAYI  YOĞUN KATILIM İLE İZMİR'DE YAPILDI

EĞİTİM YÖNETİMİ KALİTE ÇALIŞTAYI YOĞUN KATILIM İLE İZMİR'DE YAPILDI

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından 06-08 Mart 2017 tarihleri arasında İzmir İli Çeşme Ilıca Hotel’de düzenlenen “Eğitim Yönetimi Kalite Çalıştayı” yoğun katılımla gerçekleşti.

Artvin Milletvekili Dr. İsrafil KIŞLA, İzmir Vali Yardımcısı Ahmet Ali BARIŞ, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Eğitim Daire Başkanları İhsan ERKUL ve Mehmet Nezir GÜL, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer YAHŞİ, İzmir İl Müftüsü Ramazan MUSLU, TİDEF Başkanı Mustafa YELEK, EBSAD Başkanı Şaban KARAKÖSE, İzmir-Aydın-Manisa illerinden Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri ve İmam Hatip Liseleri ve Ortaokullarının müdürlerinin katılımlarıyla  gerçekleşen çalıştayda eğitimde uygulanacak güzel örnek uygulamalar masaya yatırıldı.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer YAHŞİ, çalıştayın İzmir’de gerçekleştiriliyor olmasından dolayı memnuniyetini dile getirerek,İmam Hatip ve İmam Hatiplilik kavramları üzerinde durdu. İnsanları din ve dil ile aldatanların sonunun geldiği, 15 Temmuz sürecinden bahsetti. Öğrencilerin sadece bilgi ile donatılmasının yeterli olmayacağını belirten Yahşi ülkemizin ve İzmir’imizin çocuklarının kodlarını ilim, irfan ve hikmet ile zenginleştirmemiz gerektiğine vurgu yaptı.

Çocuklarımızı yarış atı gibi yetiştirmeyelim…

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Eğitim Daire Başkanı İhsan ERKUL ise “Eğitimde güzel örneklere vurgu yaparak, çocuklarımızı bir yarış atı gibi yetiştirmeyelim ve onları sosyal-sportif faaliyetlere yönlendirelim”  dedi.

Artvin Milletvekili Dr. İsrafil KIŞLA, “Eğitimde Gönüllülük ve İmam Hatip Nesli” konulu konuşma yaptı. Toplantı da İzmir Valisi Erol AYYILDIZ’ın iyi dileklerini ve selamlarını ileten İzmir Vali Yardımcısı Ahmet Ali BARIŞ; Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün gerçekleştirdiği bu çalıştayın, Milli Eğitimimize önemli katkılar sağlayacağına inandığını belirtti.

EBSAD Başkanı Şaban KARAKÖSE “Okul Kültürü ve İmam Hatipler” konulu bir sunum gerçekleştirdi. Konuşmasında okullarımızda okul kültürünün bir “davranış düzenleyicisi” olduğunu ve öğrencilerimizin karakterlerine zarar verilmeden yetiştirilmesi gerektiğini belirtti. 

Çalıştay katılımcıları daha sonra dokuz farklı gruba ayrılarak, eğitimde kalitenin arttırılmasına yönelik farklı niteliklerdeki konuları ele alarak çözüm önerilerini raporlaştırmak için bir araya geldiler. Toplantılar sonrası bu raporlar tüm katılımcılarla paylaşılarak, değerlendirilmelerde bulunuldu. Çalıştayın akşam bölümünde ise ülkemizin farklı illerinden gelen okul müdürleri, eğitimde örnek uygulamaları içeren sunumlar yaptılar.

Eğitimi ileriye taşımak için Telekonferanslı çalıştay…

Çalıştaya Telekonferans ile katılım sağlayan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Mehmet GÖRMEZ, okul müdürlerine hitaben “İmam Hatip okullarının dini gruplara ve cemaatlere adam yetiştiren yerler değil, ülkemize hizmet edecek kişilerin yetiştiği kurumlar olması gerekir.’’ dedi. GÖRMEZ, İmam Hatip okullarının İslam dünyasında dini ve dünyevi ilimlerin okutulduğu model okullar olduğunu belirtti.   

Çalıştayın ikinci gününde Başbakanlık Müşaviri Doç. Dr. Kudret BÜLBÜL “Yönetim, Yönetici, Kurum ve İnsan İlişkileri” konulu bir konuşma yaptı. “İyi bir yönetici olmanın birinci kuralı, iyi bir dinleyici olmaktır. Yöneticilerin doğru kararlar vermek için uzman kişilerle istişare etmeleri ve daha sonra verdikleri kararlardan sonuna kadar dönmemeleri gerektiği konusuna vurgu yaptı.“

Öğleden sonraki bölümde Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yavuz ÜNAL “Din Öğretiminde Kurum ve Kuruluşlar Arası İletişim ve İşbirliği” konulu bir konuşma yaptı. 

Akşamki bölümde Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif YILMAZ moderatörlüğünde, “Din Öğretimi Genel Müdürlüğü” oturumu gerçekleştirildi.

Çalıştayın son gününde, Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif YILMAZ “Yeni Türkiye’de Din Eğitiminin Vizyonu” konulu bir konuşma yaptı.  Ardından, MEB Müsteşar Yardımcısı Yusuf BÜYÜK’ün “Milli Eğitim Politikaları ve Eğitim Yönetimi” konulu sunumu ile çalıştay sona erdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.